Ελπίδα Παντελάκη: Να πιέσει ο δήμος την κυβέρνηση να μην προχωρεί στους πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών

Ελπίδα Παντελάκη: Να πιέσει ο δήμος την κυβέρνηση να μην προχωρεί στους πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών

Το θέμα των πλειστηριασμών έθιξε η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Ελπίδα Παντελάκη, η οποία ζήτησε να καταδικασθεί από το συμβούλιο η ανάλγητη, απάνθρωπη και εξωφρενική -όπως την χαρακτήρισε- κυβερνητική απόφαση, βάσει της οποίας φυλακίζονται και διώκονται όσοι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια του κόσμου από τα ξένα «κοράκια», ματαιώνοντας τους πλειστηριασμούς.

Η κ. Παντελάκη ζήτησε ακόμα να πιέσει ο δήμος την κυβέρνηση να μην προχωρεί σε τέτοιες αντικοινωνικές ενέργειες αλλά και ο ίδιος να μην κάνει πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών σε οφειλέτες του. Απαντώντας, ο Γ. Μώραλης είπε πως βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται για να τηρεί τους νόμους. «Να πιέσω την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο, να το κάνω μ’ όλη μου την ψυχή», είπε, «αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω τον νόμο. Δεν νομοθετώ εγώ, η κυβέρνηση νομοθετεί». Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει κάνει κανέναν πλειστηριασμό και θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει, όμως δεσμεύσεις λογαριασμών θα κάνει. «Και εγώ να πω στις υπηρεσίες να μην το κάνουν, θα το κάνουν, δεν θα με ακούσουν, γιατί πιέζονται υπερβολικά από το κράτος και δεν θα το διακινδυνεύσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι κάνει επιλεκτική πολιτική και δεσμεύει τους λογαριασμούς φτωχών δημοτών, ενώ επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση στους πλούσιους επιχειρηματίες. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τον προκάλεσε να πει ποιες περιπτώσεις ευνοημένων επιχειρηματιών γνωρίζει, αλλά ο σύμβουλος απέφυγε να απαντήσει. Όταν όμως επέμεινε ο δήμαρχος, ο Δημήτρης Γκερλές ανέφερε τον κ. Κουλιζάκο.

Τελικά, με την παρέμβαση του δημάρχου, που του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας Κουλιζάκος, παραδέχθηκε ότι εννοεί κάποιον Παπανικολάκη που έχει χρέος 500.000 ευρώ στον δήμο. Ο δήμαρχος είπε ότι δεν του έγινε δέσμευση λογαριασμού. «Μα, φυσικά, αφού έκανε ρύθμιση», είπε ο Γ. Μώραλης και του ζήτησε να πει κι άλλους. «Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε ούτε κατασχέσεις ούτε πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση μας αναγκάζει να τους κάνουμε. Γιατί δεν τα βάζετε με αυτήν και τα βάζετε μαζί μας;», ήταν η τελική απάντηση του δημάρχου.


Σχολιάστε εδώ