Σκούπα…

Και μάλιστα ηλεκτρική, έχει βάλει ο Ερντογάν και συνεχίζει απτόητος το «νοικοκύρεμα»… Οι εκδιώξεις δημοσίων υπαλλήλων… αυτό το διάστημα ανέρχονται σε 2.766, μεταξύ των οποίων 245 άτομα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και φορείς υπαγόμενους σε αυτό, 12 άτομα από το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, 45 άτομα από το TUBITAK, 53 άτομα από το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 10 άτομα από το ΥΠΕΞ, 19 άτομα από το υπουργείο Εμπορίου, 20 άτομα από το υπουργείο Εσωτερικών και 392 άτομα από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Εκκαθαρίσεις και στον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας: 155 στον ΣΞ, 155 στο Πολεμικό Ναυτικό, 327 στη Γενική Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικά δηλαδή 637 άτομα προσωπικό από τις ΤΕΔ, ενώ 360 άτομα εκδιώχθηκαν από τη στρατοχωροφυλακή, 621 από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και 4 από το Λιμενικό. Επίσης, αφαιρέθηκαν οι βαθμοί από 22 απόστρατους που είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί, είτε είχαν παραιτηθεί, είτε είχαν φύγει για άλλον λόγο.

Τέλος, 341 άτομα εκδιώχθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων και 22 άτομα εκδιώχθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ έκλεισαν 17 φορείς, μεταξύ των οποίων επτά σύλλογοι και επτά ιδρύματα, άνοιξε ένα ίδρυμα που είχε κλείσει παλιότερα, ενώ αποκόπτεται… η σχέση με έξι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Πάντως, σημειώθηκαν και 155… επιστροφές εργαζομένων στις παλιές τους θέσεις.

Όλα αυτά περιλαμβάνονταν σε δύο νέα διατάγματα, τα οποία και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της περιόδου εκτάκτου καταστάσεως, η οποία θα συνεχίσει να είναι… έκτακτη μέχρι να… βάλει τάξη ο Ερντογάν.


Σχολιάστε εδώ