Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα…

Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα…

♦ Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας, στο οποίο τονίζεται ότι οι δημοτικοί σταθμοί έχουν αποδείξει ιστορικά ότι αξιοποιούν τις δημόσιες συχνότητες προς όφελος των δημοτών-πολιτών χωρίς να στοχεύουν στο κέρδος. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως συνέβη με τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Άλλωστε η ρύθμιση αυτή δεν αντιβαίνει στο εθνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως προκύπτει από τη σχετική νομολογία και τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης τόνισε ότι «είναι άστοχη η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει το ψηφιακό ραδιόφωνο, γιατί και στις ευρωπαϊκές χώρες που έχει εφαρμοσθεί εδώ και δεκαετίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, το Βέλγιο κ.λπ., η αποδοχή του είναι μηδενική, αφού κυμαίνεται μεταξύ 5%-15%! «Σχεδιάζουν, δηλαδή, κάτι που δεν υπάρχει και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει και πάνε να καταστρέψουν κάτι που λειτουργεί και έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αβραμίδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας Στ. Μπρατσώλης υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πως θα εξαιρέσει τους δημοτικούς σταθμούς από τη διαδικασία του πλειστηριασμού αλλά -δυστυχώς- υπαναχώρησε». «Ωστόσο», κατέληξε, «αν δεν το ξανασκεφθεί θα είναι πρόβλημα και για την ίδια». Η Βένα Μελά από το «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» και η Ελπίδα Παντελάκη από τη Δημοκρατική Συσπείρωση ζήτησαν να εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τον πλειστηριασμό και να διατηρήσουν τις άδειες που κατέχουν επί δεκαετίες, ενώ ο ανεξάρτητος Ηλίας Κατσαφάδος τόνισε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Αλέξανδρος Τζεφεράκος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και να θέλει να ρίξει… «μαύρο» στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Τέλος, ο Νίκος Πηρούνιας είπε ότι οι συντηρητικοί δήμαρχοι άνοιξαν τα δημοτικά ραδιόφωνα και η αριστερή κυβέρνηση θέλει να τους κλείσει!

♦ Στην αρχή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, τον εκπρόσωπο του ΤΑΧΔΙΚ Γιάννη Καρδαρά και άλλους αρμόδιους και τους παρέδωσε νέα έγγραφα που του ζήτησαν προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση της αποδοχής της πρότασης του Δήμου Πειραιά για παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου για 49 χρόνια, ώστε να γίνει εκεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

♦ Για τον πόρο του 3,25% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του ΟΛΠ, που θα διανεμηθεί στους τέσσερις δήμους (Πειραιά – Κερατσινίου – Περάματος – Σαλαμίνας), ο κ. Μώραλης είπε ότι οι τέσσερις δήμαρχοι ετοιμάζουν κοινή ανακοίνωση για την πορεία του θέματος, αφού τελειώνει ο χρόνος κι ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για το ύψος του ποσού που θα εισπράξουν.

♦ Για το θέμα των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ πίσω από το Στάδιο Καραϊσκάκης, που ανήκουν στον Όμιλο Χαραγκιώνη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει εμπορικό κέντρο, ο δήμαρχος είπε ότι ο Χαραγκιώνης δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ό,τι και να λέει, αφού ο δήμος έχει χαρακτηρίσει για ορισμένη χρήση τα οικόπεδα κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

♦ Τις τελευταίες μέρες γίνονται εργασίες για την προέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στην Κυνόσουρα προς τη θάλασσα. Απ’ ό,τι ισχυρίζεται, ο επιχειρηματίας πήρε άδεια για την προέκταση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Φάμελο. Πώς όμως δόθηκε τέτοια άδεια, αφού το ναυπηγείο βρίσκεται σε Αρχαιολογική Ζώνη Α’, που σημαίνει ότι είναι σαν τον… Παρθενώνα και δεν επιτρέπεται καμιά εργασία; Το ΚΑΣ, που σ’ άλλα θέματα… χαλάει τον κόσμο, εδώ τι έκανε; Και ποια υπηρεσία ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να πάνε στην περιοχή η αστυνομία και ο εισαγγελέας να δουν τι γίνεται; Και αν υπάρχουν άδειες να τις δώσουν στη δημοσιότητα. Για να μάθει ο κόσμος ποιοι… κάνουν παιγνίδι με τα αρχαία!

♦ Ένα «σλέπι» βρίσκεται εδώ και μέρες προσαραγμένο στην ακτή της Κυνόσουρας, απέναντι από την Ψυτάλλεια. Έχει ψάξει κανένας αν έχει μέσα τίποτα πετρελαιοειδή ή άμα φυσήξει κανένας δυνατόν αέρας και το τσακίσει θα έχουμε τα ίδια με το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2»; Τελικά το πάθημα μας έγινε μάθημα ή θα περιμένουμε το… επόμενο για να σοβαρευτούμε;

♦ Μεγάλη νίκη με σχεδόν… «σταλινικό» ποσοστό (68%) σημείωσε ο συνδυασμός του Γιάννη Βουτσινά στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά που έγιναν την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα. Αν και ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε ως υποψήφιος πρόεδρος με δικό του συνδυασμό και είχε να αντιμετωπίσει τον… καθεστωτικό συνδυασμό του Γ. Μπενέτου. Με έξυπνη τακτική και προγραμματισμένες κινήσεις κατάφερε να πείσει τους επαγγελματίες του Πειραιά, της Νότιας Αττικής, της Ελευσίνας και των νησιών ότι είναι ικανός να πάει το Επιμελητήριο ένα βήμα εμπρός.


Σχολιάστε εδώ