Εκατό χιλιάδες «συνδρομές» σε πειρατικά sites

Εκατό χιλιάδες «συνδρομές» σε πειρατικά sites

Μαύρο χρήμα στην TV και μέσω Κατεχομένων

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης και το Δημόσιο από την πειρατεία τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω internet. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 100.000 πελάτες πειρατικών sites, που με «ορμητήριο» τη Ρωσία και τα Κατεχόμενα στη Βόρεια Κύπρο πουλάνε το πρόγραμμα της Nova, της Cosmote TV, της Vodafone TV αλλά και του αγγλικού Sky προς 20 ευρώ. Περίπου 2 εκατ. ευρώ φεύγουν από την Ελλάδα και μετατρέπονται σε μαύρο χρήμα από τους ανθρώπους που κατέχουν τον πειρατικό εξοπλισμό.

Η κατάσταση έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αναζητείται μια σύγχρονη λύση, στο πλαίσιο του νόμου που έχει ψηφιστεί και επιτρέπει το κατέβασμα ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται εντός Ελλάδας. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως οι συγκεκριμένοι πειρατές μετακινούνται συνεχώς και έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων στη Ρωσία και στα Κατεχόμενα. Όταν η δραστηριότητα γίνεται σε άλλες χώρες, ενεργοποιείται και η Interpol, όπως έγινε πρόσφατα στη Βουλγαρία με συλλήψεις και κατάσχεση εξοπλισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν ήδη αναθέσει σε εταιρεία τον εντοπισμό της φυσικής έδρας των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που κλέβουν το περιεχόμενο, ενώ ζητούν και τη συνδρομή της Πολιτείας. Η κλοπή γίνεται σε όλο το περιεχόμενο που παρέχουν οι πλατφόρμες και σε καλή ποιότητα σήματος. Για παράδειγμα, ένας ενδιαφερόμενος πληρώνοντας 20 ευρώ μπορεί να βλέπει τον Ολυμπιακό στη SuperLeague στη Nova, τους αγώνες του Champions League στην Cosmote TV και τα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος στο Sky, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη των ταινιών των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο. Έχει όμως διαπιστωθεί πως όταν εντοπίζεται το site και κατεβαίνει από το internet, ειδικά πριν από μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οι «συνδρομητές» σταματούν να πληρώνουν.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει σημαντικές απώλειες, αφού δεν εισπράττει τον φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ οι εταιρείες δεν εγγράφουν νέους συνδρομητές.

ΠΗΓΗ: http://www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ