Υπάρχει μόνο στα χαρτιά… ο ΕΦΚΑ

Υπάρχει μόνο στα χαρτιά… ο ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων του ΙΚΑ, ο ΕΦΚΑ υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης παρατηρεί ότι σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 100.000 κύριες συ­ντάξεις, ενώ ο ΕΦΚΑ, έντεκα μήνες μετά την επίσημη έναρξή του, εξακολουθεί να λειτουργεί με τη δυναμική που είχαν οι εντασσόμενοι φορείς έως 31/12/2016 και, βέβαια, χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων του, οι οποίοι, παρότι απαξιωμένοι και αβοήθητοι από τους καθ’ ύλη «αρμόδιους»,
α­νταποκρίνονται απόλυτα στις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, τονίζει ότι βασικός στόχος της δημιουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που επήλθε από τον νέο τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων (12/5/2016 και μετά) και θα ολοκληρωθεί μέσω του επανυπολογισμού των παλαιών συντάξεων (μέχρι 12/5/2016), λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο ο οργανισμός απεικονίζει τα βεβιασμένα και επιπόλαια βήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε από την επόμενη κιόλας μέρα της ψήφισης του ν. 4387/16, τον Μάιο του 2016.


Σχολιάστε εδώ