Η νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων

Tου
ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
Επιτίμου Δικηγόρου – προέδρου της ΑΣΠΕ


Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέρρεε προς τα ΜΜΕ ότι δήθεν επιέζετο από την «τρόικα» (ή με την νέα ορολογία που καθιέρωσε, κατά τη συνήθεια και την τακτική της) να προβεί σε περικοπή των κονδυλίων των οικογενειακών επιδομάτων, όπως ονομάζει τα πολυτεκνικά επιδόματα. Έπραξε ακριβώς τα ίδια με εκείνα που έπραττε και ο πρώην υπουργός Εργασίας στην προηγούμενη κυβέρνηση (Γιάννης Βρούτσης), ο οποίος τον Αύγουστο του 2012 διέρρεε προς τα ΜΜΕ ότι τους πιέζει η «τρόικα» για περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Αντί, λοιπόν, της περικοπής ο τότε υπουργός έπραξε κάτι καλύτερο, κατάργησε ολοσχερώς τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και το επίδομα σε όσες πολύτεκνες μητέρες είχαν ή έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα τέκνα! Στη συνέχεια καθιέρωσε το λεγόμενο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων και επαίρετο ότι το μοναδικό κονδύλιο που αυξήθηκε ήταν αυτό, δηλαδή αντί για μείωση, όπως έλεγε ότι επιέζετο (δήθεν) από την «τρόικα», έγινε αύξηση!

Η κυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστεράς, όπως επαίρονται οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική της πολιτική και βαδίζο­ντας «στον δρόμο που χάραξε ο Βρούτσης», έπραξε ακριβώς τα ίδια!

Ενώ διέρρεε ότι δήθεν πιέζεται από την «τρόικα» για μείωση του κονδυλίου των οικογενειακών επιδομάτων, στη συνέχεια ανακοίνωσε περιχαρής ότι συμφώνησε με την «τρόικα» την αύξηση του κονδυλίου από 650 εκατ. σε 810 εκατ. ευρώ! Πράττει δε χειρότερα απ’ ό,τι έπραξε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Στην ουσία καταργεί το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, αφού, όπως ανεγράφη στον Τύπο, «κόβονται τα επιδόματα για τριτέκνους και πολυτέκνους με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ…».

Ακόμη, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, «οι εισοδηματικές κατηγορίες παραμένουν τρεις και διαμορφώνονται σε 0-6.000 ευρώ για το πλήρες ποσό, στα 6.001-10.000 ευρώ και στα 10.001-15.000 ευρώ για τμήμα ποσού. Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωσή τους θα οριστικοποιηθούν σε σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα»! Έτσι, και αυτοί που θα έχουν εισόδημα κάτω των 34.000 ευρώ δεν πρόκειται να λάβουν ολόκληρο το επίδομα, το οποίο βέβαια δεν θα είναι πλέον 500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο τον χρόνο αλλά αρκετά μικρότερο!

Έτσι υλοποιούν οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιτάσσει ότι «Οι πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος».

Δεν τους αρκούσαν τα επιπλέον 160 εκατ. για να τα δώσουν σε όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά, πετσόκοψαν το κονδύλιο των πολυτέκνων και των τριτέκνων για να τα δώσουν σε όσους έχουν ένα-δύο παιδιά (ξέχασαν όσους δεν έχουν παιδιά)!

Βέβαια, το Σύνταγμα αναφέρεται σε κράτος και η Ελλάς δεν είναι κράτος αλλά ένα μπάχαλο και ως μπάχαλο δεν έχει υποχρέωση να τηρεί τις διατάξεις του Συντάγματος! Πράττουν δε όλα αυτά οι σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν, για πρώτη φορά μετά από 96 χρόνια, από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, οι θάνατοι έχουν φθάσει (έως 27-11-2017) τους 113.247 και οι γεννήσεις είναι μόλις 81.850. Έχουμε δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 31.397. Τέτοιο φαινόμενο δεν έχει υπάρξει άλλη φορά! Η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό τους έλειπε!

Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει αυτή η επιτροπή της Βουλής. Ούτε βέβαια μας εξηγούν ποιο νόημα είχε η δήλωση του κ. Δημήτριου Kαρέλλα, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, στη «New York Times» (16-4-2017) για το θέμα της υπογεννητικότητας: «Πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες που χρειάζονται για οικογένειες και παιδιά, αλλά είναι δύσκολο να γίνει μέσα στην κρίση… Αν δεν το διορθώσουμε αυτό, σε 20 χρόνια θα είμαστε μiα κοινωνία ηλικιωμένων. Το γεγονός είναι ότι είναι μια καταστροφή».

Για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος χρειάζεται και το τρίτο και το τέταρτο και επιπλέον τέκνα. Δεν αρκεί το ένα ή τα δύο παιδιά, για τα οποία κόπτονται οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ