Άφωνη η ΝΔ για τους πλειστηριασμούς και την απαγόρευση της απεργίας!

Στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση

-Ασχολείται με τα… βλήματα

Έκδηλη είναι η αδυναμία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να αρθρώσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο ακόμη και στα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας, γεγονός που προβληματίζει έντονα τα στελέχη. Σε μια περίοδο που οι κλιμακούμενοι πλειστηριασμοί ακινήτων και οι προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά προκαλούν κοινωνική αναστάτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι κορυφαίοι της παράταξης κατατρύχονται επί έναν και πλέον μήνα με τη συμφωνία (που δεν υλοποιήθηκε) με τη Σαουδική Αραβία. Δηλαδή, ενώ η ένταση του αγώνα έχει ανέβει στο ύψιστο σημείο, εκείνοι επιλέγουν να… πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα! Με συνέπεια να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση και να επωφεληθούν από τη φθορά της κυβέρνησης.

Τόσο στο ζήτημα των πλειστηριασμών όσο και στα εργασιακά η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι αμήχανη και υποτονική. Δυσκολεύεται να διατυπώσει ξεκάθαρες θέσεις, πόσω μάλλον να ασκήσει κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Ο λόγος είναι απλός: Στα συγκεκριμένα ζητήματα οι απόψεις του ταυτίζονται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική. Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, κι ενώ οι αντιδράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια κορυφώνονται, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να ξεκινήσουν (οι πλειστηριασμοί) από τις βίλες στη Μύκονο! Απέφυγε να πάρει θέση ως προς την πρώτη κατοικία, διότι, απλούστατα, η Νέα Δημοκρατία είναι αναφανδόν υπέρ των πλειστηριασμών, όπως ακριβώς ζητούν οι δανειστές.

Με πλήρη… αφωνία υποδέχθηκαν στην Πειραιώς και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο καθεστώς των απεργιών. Η επιβολή του 50%+1 ως απαραίτητη προϋπόθεση δυσχεραίνει σημαντικά τη λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. Κάτι που προκαλεί, όπως είναι φυσικό, ευφορία στους επιχειρηματίες και τους εργοδότες, ενώ περιορίζει τις δυνατότητες των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Κόμματα, οργανώσεις και συνδικάτα ξεσηκώθηκαν, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε μερική αναδίπλωση και το υπουργείο Εργασίας να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας… ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λογικό κι επόμενο. Σε ανύποπτο χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιβολής του 50%+1 και της περαιτέρω αυστηροποίησης του πλαισίου μέσα στο οποίο θα λαμβάνονται αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Κατά συνέπεια, αν έπρεπε να πάρει θέση στην τρέχουσα χρονική περίοδο θα ήταν για να… επικροτήσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ή και να την επικρίνει επειδή δεν είναι περισσότερο αυστηρή στις ρυθμίσεις που προωθεί.


Σχολιάστε εδώ