Ασυγκράτητος ο Κεφαλονίτης αθλητής Γεράσιμος Λιγνός…

Ασυγκράτητος ο Κεφαλονίτης αθλητής Γεράσιμος Λιγνός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο Μεξικό.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν η στήλη είχε συγκεντρώσει τρία μετάλλια. Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.Ένα μεγάλο «μπράβο» στον Γεράσιμο, που μας έκανε περήφανους και ως Έλληνες και ως Κεφαλονίτες!


Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλονιάς αποφασίσθηκε να υπάρξει αντίδραση στην απόφαση κατάργησης του Τμήματος Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ληξουρίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μίλησαν φοιτητές του ΤΕΙ και καθηγητές του Ιδρύματος.
Οι παρεμβάσεις των φοιτητών ήταν καίριες και το σύνθημά τους σαφές: «Δεν πάμε πουθενά! Μένουμε Ληξούρι». Μαζί σας, παιδιά (παρόλο που ο γράφων τη στήλη κατάγεται από το Αργοστόλι…).


Το ημερολόγιό του για το 2018 θα κυκλοφορήσει ο κεφαλονίτης εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος.
Το ημερολόγιο θα περιλαμβάνει σειρά επιζωγραφισμένων πήλινων χρηστικών αγγείων.
Καλοτάξιδο…


Θα έλειπε, φαίνεται, από τον κατάλογο των τουριστικών προορισμών του αντιδημάρχου Τουρισμού Κεφαλονιάς ένα ταξίδι στις Κάννες.

Γι’ αυτό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας συνάντησης για τα πολυτελή ταξίδια «ILTM», είπε να το βάλει και αυτό στο book του…

Έτσι, πετάχτηκε μέχρι εκεί για να δει πώς μπορεί να φέρει ακριβό τουρισμό στο νησί…
Η στήλη, ομολογουμένως, έχει ορισμένες απορίες…

Εκτός από το φυσικό, ανεπανάληπτο τοπίο που απλόχερα προσφέρει η Κεφαλονιά, με τι υποδομές θα διεκδικήσει ο αντιδήμαρχος ακριβό τουρισμό;

Εδώ δεν καταφέραμε να έχει γαλάζια σημαία (για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια) η παραλία του Μύρτου…

Εκτός και αν οι τουριστικές υποδομές του νησιού υπερκαλύπτονται από την τουριστική επιχείρηση (άρτια, ομολογουμένως) του έτερου αντιδημάρχου…

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον υπεύθυνο Τουρισμού του Δήμου το αθυρόστομο που έλεγαν οι παλιοί Κεφαλονίτες: «Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ…».

Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή η Κεφαλονιά είναι δύσκολο να έχει ακριβό τουρισμό, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Σχολιάστε εδώ