Άρχισε το δωδεκαήμερο των μεγάλων εορτών για τον Πειραιά

♦ Άρχισε το δωδεκαήμερο των μεγάλων εορτών για τον Πειραιά. Μετά την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Σεραφείμ, την περασμένη Δευτέρα, ετοιμάζεται την Τρίτη να γιορτάσει τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα και την Παρασκευή τον Άγιο Ελευθέριο, που είναι ο Άγιος των Καμινίων.

♦ Ο Γ. Σταματόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αφού τη δεύτερη Κυριακή (την περασμένη) νίκησε τον Β. Κλάππα με 120 σταυρούς διαφορά περίπου. Το οξύμωρο είναι ότι ο κ. Κλάππας δεν θα μετέχει στο νέο ΔΣ του Συλλόγου, αφού έχει διατελέσει τρεις φορές σύμβουλος και απαγορεύεται τέταρτη! Έτσι, τώρα, στον συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης… ψάχνουν για επικεφαλής μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων. Δυσάρεστη έκπληξη έκρυβαν… οι κάλπες για τον απερχόμενο γραμματέα του Συλλόγου Π. Πετρόπουλο, ο οποίος βγήκε τρίτος με 38 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο.

♦ Στο ΕΒΕΠ ο Β. Κορκίδης εξελέγη με… σταλινικό ποσοστό (σ.σ.: άλλωστε ήταν ο μόνος υποψήφιος) και μοναδικός του αντίπαλος ήταν η… αποχή. Τελικά τη νίκησε και αυτή, αφού η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές. Κάτι που δείχνει ότι ο Κορκίδης πείθει και τους αναποφάσιστους. Και κυρίως έχει τον τρόπο να… σηκώνει από τον καναπέ τους ψηφοφόρους. Τέλος, ο Ανδρ. Μιχάλαρος πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, αφού εξελέγη με ποσοστό πάνω από 70%. Από τους νέους συμβούλους του, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Θ. Ματθιουδάκη από τον χώρο των αργυροχρυσοχόων. Σήμερα κι αύριο, εξάλλου, γίνονται οι εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, όπου θεωρείται σίγουρη η νίκη του Γ. Βουτσινά, ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία και έχει καταφέρει να αντιπροσωπεύονται στο ψηφοδέλτιό του όλες οι τάσεις, επαγγελματικές, πολιτικές, τοπικές κ.λπ., κάτι που του δίνει ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική επικράτησης.

♦ Άλλοι δέκα υποψήφιοι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κόπηκαν με τη γνωστή διαδικασία των συνεντεύξεων, προχώρησαν σε καταγγελία στον γενικό γραμματέα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, αναφέροντας μία προς μία τις αυθαιρεσίες που έγιναν κατά τη διαδικασία των κρίσεων που διεξήχθηκαν στις αρχές του χρόνου που διανύουμε. Οι καταγγέλλοντες στέκονται ιδιαίτερα στη διαδικασία του διορισμού μελών στα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών (σ.σ.: Το ίδιο θέμα διερευνά και ο Εισαγγελέας Πειραιά, γι’ αυτό έχει ζητήσει τις μαρτυρίες 250 ατόμων περίπου) και ζητούν τη διερεύνηση τυχόν αυθαιρεσιών στους συγκεκριμένους διορισμούς. Οι καταγγέλλοντες επισυνάπτουν πίνακες με τα αντικειμενικά κριτήρια, τις βαθμολογίες των συνεντεύξεων και την ταύτιση των μελών των συμβουλίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες μέρες η καταγγελία θα αξιολογηθεί και στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας θα ορίσει συντονιστές για την εξέτασή της.

♦ Η 6η Δεκεμβρίου δεν ήταν μεγάλη μέρα μόνο για τον Πειραιά, που γιόρταζε τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και για το Κανάλι 1 – 90,4, αφού είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δεχθεί στα γραφεία του και στο στούντιο την επίσκεψη τριών ελληνικής καταγωγής γερουσιαστών της Αμερικανικής Γερουσίας, έναν πρώην υπουργό της Αυστραλίας και τρεις βουλευτές από τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και την Georgia των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές Λεωνίδας Ραπτάκης – αντιπρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, Stephan Pappas, Sandra Pappas και οι βουλευτές Gerry Sklavounos από το Κεμπέκ του Καναδά, Chuck Efstration από την Georgia και G. Michalakis από τη Νότια Αφρική, μαζί με τον πρώην υπουργό της Αυστραλίας και γενικό γραμματέα της ΠΑΔΕΕ John Papadopoulos, μετά τις εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη για τον Αγ. Νικόλαο, πήγαν στο Κανάλι 1 δηλώνοντας ότι στηρίζουν με τον τρόπο αυτό το άνοιγμα που έχει κάνει προς την ομογένεια με την εκπομπή «Παράθυρο στον κόσμο», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.


Σχολιάστε εδώ