Απολιτικοί και οι γενικοί γραμματείς!

Απολιτικοί και οι γενικοί γραμματείς!

Το ένα μετά το άλλο, τα κάστρα της λαϊκής κυριαρχίας, μέσω των οποίων υλοποιούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους για την καλύτερη και άμεση επίλυση των προβλημάτων του πολίτη, περνάνε σε πρόσωπα τα οποία δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης που ψήφισε ο ελληνικός λαός, αλλά τα διορίζουν… Ανεξάρτητες Αρχές, π.χ. το ΑΣΕΠ, ή κάποιο όργανο εισαγόμενο απέξω.

Και βέβαια δεν διαφωνεί κανείς για τη σωστή κρίση του ΑΣΕΠ ως προς την επιλογή των υπηρεσιακών παραγόντων, π.χ. τον διορισμό των διευθυντών Τμημάτων κ.λπ. Όχι όμως να επιλέγει και τους γενικούς γραμματείς, μέσω των οποίων υλοποιούνται οι κυβερνητικές αποφάσεις.


 Άλλη μια… καινοτομία για την αποδυνάμωση της λαϊκής κυριαρχίας


Δεν είναι, πάντως, πρωτόγνωρο το… φρούτο που το ξένο κατεστημένο θέλει να μας σερβίρει, όχι γιατί είναι καλύτερο αλλά γιατί θα έχει τον πολίτη πιο ελεγχόμενο.

Το πρώτο βήμα έγινε με τις Ανεξάρτητες Αρχές, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Αρχής να καταντά ανεξέλεγκτος, να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Τελικά, όλα αυτά τα νέα… φρούτα δεν είναι παρά η απογύμνωση της λαϊκής κυριαρχίας, της ψήφου του πολίτη, του μοναδικού κριτή, στο όνομα του οποίου γίνονται όλα…


Σχολιάστε εδώ