Ισχυρός πόλος εξουσίας, ο στόχος της Γεννηματά

Ισχυρός πόλος εξουσίας, ο στόχος της Γεννηματά

Με στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο


Σταθερή στην επιλογή
για αυτόνομη πορεία του νέου πόλου στο πολιτικό σκηνικό είναι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία προετοιμάζει πλέον, με τη συνεργασία όλων, τα «επόμενα βήματα», με πρώτο το ιδρυτικό συνέδριο, που προσδιορίζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και πάντως πριν από την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η κ. Γεννηματά, όπως αναφέρουν στενοί της συνεργάτες, στοχεύει στη θεμελίωση ενός τρίτου ισχυρού πόλου εξουσίας στην πολιτική σκηνή, με αυτόνομο ρόλο και λόγο. Ο νέος πόλος θα έχει σαφείς και απολύτως διακριτές διαχωριστικές γραμμές και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη ΝΔ, θεωρούν δε πως «για την αυτόνομη πορεία του νέου φορέα υπάρχει ήδη ισχυρή εντολή από τους 210.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και αυτή η εντολή είναι δεσμευτική και θα τηρηθεί».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, όσα επεσήμανε η κ. Γεννηματά στην ομιλία της στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και Ποταμιού «ξεκόβουν οποιαδήποτε υπόνοια για οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρουν με έμφαση τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ».


 Με αυτόνομη πορεία – Και καμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Στην ομιλία της περιέγραψε την αντιπολιτευτική τακτική αλλά και τα βήματα προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα υλοποίησης της εντολής των 210.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες. Επιπλέον, επεσήμανε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας ότι ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να το εντάξουν σε διάφορα πολιτικά μέτωπα.

Έκανε λόγο για έναν φορέα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. «Ταράξαμε τα νερά», ανέφερε και τόνισε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της παρεμπόδισης της επιστροφής των συντηρητικών πολιτικών στην εξουσία.
Τις ερχόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, του οργάνου, δηλαδή, που θα οδηγήσει τα κόμματα, τους φορείς, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες που μετέχουν στο εγχείρημα στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Μέχρι τώρα δεν έχουν ξεκαθαριστεί βασικά και ουσιαστικά ζητήματα για το συνέδριο, όπως, π.χ., πώς θα αναδεικνύονται οι σύνεδροι, ποιοι και με ποιον τρόπο θα εκπροσωπηθούν κ.ά.

«Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν όλα αυτά τα εκκρεμή προβλήματα», σημείωναν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και τόνιζαν ότι «σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε ένα κλειστό συνέδριο μηχανισμών. Σε μια τέτοια περίπτωση όλα θα εξελίσσονταν σε ένα οργανωτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και τον κ. Ανδρουλάκη και θα έχαναν σε εκπροσώπηση και ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι και ο Γιώργος Καμίνης ακόμα και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η ΔΗΜΑΡ. Στόχος είναι ένα ανοικτό, συνθετικό συνέδριο, στο οποίο θα μπορούν να εκπροσωπηθούν όλα τα κόμματα, οι φορείς και οι κινήσεις που μετέχουν στον υπό ίδρυση νέο φορέα».

Εκτός όμως από τα της οργάνωσης του συνεδρίου, τόσο η κ. Γεννηματά όσο και οι επικεφαλείς των άλλων κομμάτων και φορέων επιθυμούν να δίνουν καθημερινά μάχες με συγκεκριμένες και συγκροτημένες θέσεις και προτάσεις και προς τούτο θα φέρνουν συνεχώς στη δημοσιότητα αλλά και στη Βουλή πρωτοβουλίες που αφορούν καίρια θέματα της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής κ.ά. Άμεσα μάλιστα, τα επόμενα 24ωρα, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει μια συγκροτημένη και πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ επεσήμαιναν σε όλους τους τόνους τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την εικόνα ενότητας που διαμορφώθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ με το ΠΟΤΑΜΙ, για την οποία, όπως λένε, έχουν παλέψει από το 2015. Πάντως τα θέματα και οι διαφωνίες που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες παραμένουν και θα υπάρξουν τοποθετήσεις ως προς αυτά στην πορεία προς το συνέδριο, ενώ οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι η πρόταση για ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα παραμένει επίκαιρη, ώστε να μην κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί.


Σχολιάστε εδώ