Σε ρόλο ανακριτή ο αμερικανός πρέσβης!

Σε ρόλο ανακριτή ο αμερικανός πρέσβης!

-Ποιοι βρίσκονται πίσω από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ζητάει να μάθει

Εποχές αλήστου μνήμης –π.χ., Πιουριφόι– μας θύμισε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Μιλώντας στο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Αθηνών, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας στις δουλειές που αναθέτει. Επισημαίνοντας ότι «οι αμερικανικές εταιρείες φέρνουν τη διαφάνεια και τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και αναζητούν το ίδιο και από τους έλληνες εταίρους τους», αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «είναι ασαφές ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές και από πού προέρχο­νται τα χρήματά τους».


 Ως γνωστόν, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προτιμητέος επενδυτής είναι το επιχειρηματικό σχήμα που απαρτίζεται από το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners, τη γαλλικών συμφερόντων Terminal Link και την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.


Αντίθετα, μίλησε με καλά λόγια για τη συνεργασία του Ομίλου Μυτιληναίου με την General Electric, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Λιβύη, όπως επίσης και για το πλωτό εργοστάσιο αεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU).

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο αμερικανός πρέσβης, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε στην Ελλάδα, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ μίλησε εγκωμιαστικά για την κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά για τις πολύ θερμές σχέσεις με την Ουάσινγκτον: «Η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη απ’ ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Νομίζω ότι επωφελούμαστε από την πολύ σκληρή δουλειά που έχει γίνει και από τις δύο κυβερνήσεις, την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου αλλά και τη σαφή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της διμερούς σχέσης».


Σχολιάστε εδώ