Πλειστηριασμοί και για χρέη 500 ευρώ σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Πλειστηριασμοί και για χρέη 500 ευρώ σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Το μεγάλο φακέλωμα: Αυτοματισμός στις κατασχέσεις και στις δεσμεύσεις λογαριασμών

-Απειλούν οι «θεσμοί» να μην κλείσει η αξιολόγηση αν δεν ξεκινήσουν πριν από τις 22 Ιανουαρίου και δεν μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό!
-Τις κόκκινες γραμμές έθεσε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους «θεσμούς» Ντέκλαν Κοστέλο

Τελειωμό δεν έχουν τα δύσκολα για τον λαό… Με το… πιστόλι στον κρόταφο εκβιάζουν την κυβέρνηση τα αφεντικά, που απειλούν ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση αν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου δεν έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα για τα χρέη στις Εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και για 500 ευρώ (που είναι ένα από τα προαπαιτούμενα), και δεν έχουν μπει οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

Το καμπανάκι για ένα ακόμη στρίμωγμα του Μαξίμου χτύπησε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους «θεσμούς» Ντέκλαν Κοστέλο στην ομιλία του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το καμπανάκι για ένα ακόμη στρίμωγμα του Μαξίμου χτύπησε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους «θεσμούς» Ντέκλαν Κοστέλο στην ομιλία του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Από εκεί, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια, όπως διακηρύσσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί – επιβληθεί θα εφαρμόζονται και μετά το τέλος των Μνημονίων.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου θα είναι ένα είδος «υβριδικού Μνημονίου», με επιτροπεία και παρακολούθηση της εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με βάση την τρίτη αξιολόγηση αλλά και από τα προηγούμενα Μνημόνια. Ακόμη, δεν θα δοθούν νέα χρήματα και για τη μείωση του χρέους θα πηγαίνουν οι δόσεις που έως τώρα δίνουν στη χώρα μας. Να υπενθυμίσουμε ότι για την εξέλιξη αυτή είχε μιλήσει και ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, στέλεχος της Κομισιόν.

Από δω και πέρα, οι «θεσμοί» απαιτούν:• Να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί –όχι ηλεκτρονικοί– σε όλη τη χώρα για χρέη στις Εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και για 500 ευρώ οφειλή, με φυσική παρουσία.

• Να έχουν μπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, αλλιώς δεν θα κλείσει η αξιολόγηση.

• Να πουληθούν οι τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ.

• Στην απαίτηση για μειωμένο ΦΠΑ (13%) σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου οι «θεσμοί» παραμένουν αρνητικοί.Να σημειωθεί ότι από τα 110 προαπαιτούμενα μόνο το 30% έχει ψηφιστεί.

Το μεγάλο φακέλωμα 
Τύφλα να ’χει το φακέλωμα των πολιτών από την Αστυνομία και τη Χωροφυλακή με τα περιβόητα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μπροστά στον «Μεγάλο Αδελφό» που αποκτά η Εφορία. Για τους 3.850.000 οφειλέτες που χρωστούν 95 δισ. ευρώ στην Εφορία, αλλά και για όλους τους φορολογουμένους, αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες των κατασχέσεων.

Ταυτόχρονα, η φορολογική διοίκηση θα ενημερώνεται μόλις μια οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και θα ενεργοποιούνται αμέσως οι διαδικασίες για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακόμη και τους αυτεπάγγελτους συμψηφισμούς! Με τον «Μεγάλο Αδελφό» ο ελεγκτικός μηχανισμός θα γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών!

Συγκεκριμένα, μέσω διασύνδεσης με όλες τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων (Κτηματολόγιο, «Εργάνη», τράπεζες, Χρηματιστήριο, ΓΕΜΗ κ.ά.) και με τον «Τειρεσία», θα παρακολουθεί την οικονομική καθημερινότητα εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ