Το ΝΑΤ έκλεισε τα μάτια σε οφειλή 12,3 εκατ. ευρώ!

Το ΝΑΤ έκλεισε τα μάτια σε οφειλή 12,3 εκατ. ευρώ!

Δεν αναγγέλθηκε σε πλειστηριασμό πλοίου της ΝΕΛ που έχει την οφειλή και έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει τα χρήματά της!

Την περασμένη Τετάρτη επρόκειτο να βγει στον πλειστηριασμό το πλοίο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ» της ΝΕΛ αντί 4,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση της εταιρείας ισχυριζόταν ότι μπορεί να το διαπραγματευθεί ακόμα και στα 15-20 εκατ. ευρώ! Τελικά ο πλειστηριασμός δεν έγινε, διότι με παρέμβαση της εταιρείας δόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο αναστολή, μετά την διόρθωση της τιμής στα 6,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ερώτημα παραμένει:

Γιατί βγήκε μ’ αυτήν την τόσο χαμηλή τιμή εκκίνησης το πλοίο; Υπήρχε τίποτα στο… παρασκήνιο; Υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος που είχε δώσει συγκεκριμένη τιμή για να… μπει στη διαδικασία, όπως ενδεχομένως η Hellenic Seaways; Αυτά όμως, από τη στιγμή που δεν έγινε ο πλειστηριασμός, μικρή σημασία έχουν.


 Ο υπουργός Ναυτιλίας και ο εισαγγελέας έχουν τον λόγο


Το πιο σημαντικό είναι πως στον πλειστηριασμό είχαν αναγγελθεί πολλοί που διεκδικούσαν χρήματα από την εταιρεία, εκτός του ΝΑΤ! Το ΝΑΤ, που έχει βεβαιώσει στη ΝΕΛ οφειλές ύψους 12 εκατ. ευρώ, που με τους τόκους τόσων χρόνων και τις προσαυξήσεις φτάνουν στα 25 εκατ. ευρώ! Γιατί άραγε το ΝΑΤ δεν αναγγέλθηκε στον πλειστηριασμό;

Δεν… ήξερε ότι θα γίνει πλειστηριασμός (σ.σ.: Κάτι που το γνώριζαν ακόμα και τα… μπλόκια στο λιμάνι) ή μήπως θέλει να… χαρίσει τα χρήματα αυτά στη ΝΕΛ; Γιατί από τη στιγμή που δεν αναγγέλλεσαι σ’ έναν πλειστηριασμό οφειλέτη σου, του δίνεις το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι δεν σου χρωστάει τίποτα! Επειδή το θέμα είναι σοβαρό ο υπουργός Ναυτιλίας θα πρέπει να διατάξει έρευνα για να φανεί τι έχει συμβεί.


Σχολιάστε εδώ