Στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου…

Στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου…

Στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, με θέμα «Ο ρόλος των φάτουα ‘‘ιερονομικών ρητρών’’ στην κοινωνική σταθερότητα», η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε, όπως σας έχουμε πει, από τους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

• Ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, όπως ενημερωθήκαμε, στην ομιλία του ενημέρωσε τους συνέδρους ως προς την εφαρμογή του ισλαμικού οικογενειακού δικαίου στην Ελλάδα και τη σημασία που έχει αυτό για τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στο καθεστώς της ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης, επισημαίνοντας πως «η μακροχρόνια ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στον τομέα της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων».

• Έχει ενδιαφέρον ότι ο μουφτής Κομοτηνής προσκάλεσε τους διακεκριμένους μουφτήδες του ισλαμικού κόσμου να επισκεφθούν τη Θράκη και να παρατηρήσουν επιτόπου τη θρησκευτική κατάσταση των μουσουλμάνων και την ειρηνική συμβίωση, που αποτελεί πραγματικότητα.

• Το έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει να ενισχυθούν οι έλληνες μουσουλμάνοι, που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στο τουρκικό προξενείο, και ότι υπάρχουν στελέχη της μειονότητας, σε όλους τους τομείς, που θα πρέπει να βγουν από το καβούκι τους και να αντιμετωπίσουν με θάρρος την τουρκική προπαγάνδα…

exofrenikos@hotmail.com

[Φωτό: http://www.thraki.com.gr]


Σχολιάστε εδώ