Τους γύρισαν τα αναδρομικά από τον ΕΟΠΥΥ <br>και τους τα ξαναπήρε η Εφορία!

Τους γύρισαν τα αναδρομικά από τον ΕΟΠΥΥ
και τους τα ξαναπήρε η Εφορία!

Ανάστατοι οι συνταξιούχοι

Από τη μια επέστρεψαν στους συνταξιούχους ένα ποσοστό από τα χρήματα που είχαν παρακρατηθεί παράνομα υπέρ του ΕΟΠΥΥ και από την άλλη τους τα πήραν την ίδια στιγμή, επειδή σχεδόν όλοι είχαν χρέη στην Εφορία!

Την καταγγελία αυτή κάνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Συνταξιούχων που την κοινοποιεί στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, και διαμαρτύρεται για την κατάσταση αυτή σημειώνοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, ενώ τις δικές τους επιστροφές τις… άφησαν ακάλυπτες και τις άρπαξαν οι εφορίες!

Στην ίδια ανακοίνωση, οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι με τον νόμο 4501/2017 επιστράφηκε μεν ένα μέρος από τα παρακρατηθέντα υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αλλά στον νόμο αυτόν δεν συμπεριλήφθησαν οι κρατήσεις που γίνονταν με τους νόμους 3863 και 3865 του 2010 και τον 3986 του 2011, με αποτέλεσμα να χάσουν αναδρομικά από 30% μέχρι 50%. Επίσης, καταγγέλλουν ότι τα αναδρομικά τούς επιστράφηκαν άτοκα, ενώ εκείνοι αν καθυστερήσουν να πληρώσουν κάποιον κρατικό φορέα επιβαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις. Τονίζουν δε, ότι είναι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι με την εξέλιξη αυτή, γιατί περίμεναν πώς και πώς τα αναδρομικά αυτά για να κάνουν Χριστούγεννα, και έτσι όπως εξελίχθηκε το πράγμα, πάλι «στεγνοί» θα περάσουν τις γιορτές.


Σχολιάστε εδώ