Τώρα πήρε χαμπάρι ο κ. Μοσκοβισί ότι υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι!

Του Μάκη Κουρή


Ψιλό γαζί μάς δουλεύουν όλοι…

-Όπου κρύβουν οι χρηματοδότες των πολιτικών τα δισ. που έχουν κλέψει!
-Αν δεν είχαν προστάτες τα αφεντικά σας, κύριε Επίτροπε, θα είχαν καταργήσει τις… φωλιές των αρπακτικών

Α λα καρτ είναι η ευαισθησία του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί για τους φορολογικούς παραδείσους, τους οποίους έχουν σπείρει σε όλη την οικουμένη οι διεθνείς μεγαλοκαρχαρίες, υπό την προστασία των… υπαλλήλων τους – πολιτικών (Προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών και αξιωματούχων σε κρίσιμα πόστα), σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των… εξόδων τους, των ίδιων και των κομμάτων τους, από τις «δουλειές» που τους δίνουν στις χώρες τους ως… επενδύσεις! Τώρα πήρε χαμπάρι ο κ. Μοσκοβισί τις λίστες –είτε με γιώτα είτε με ήτα, συνώνυμα είναι–, που χρόνια τώρα πέφτουν σαν το χαλάζι. Και κάποιες από αυτές βγήκαν στη φόρα γιατί κάποιος τίμιος υπάλληλος δεν άντεχε να βλέπει τη ληστεία που γίνεται με τις πλάτες κυβερνήσεων, την ώρα που κόσμος πεθαίνει από την πείνα, που κάποιοι πνίγονται στην προσπάθειά τους να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν τα παιδιά τους. Λίγους μήνες πριν σκάσει η βόμβα των «Paradise Papers» είχε εκραγεί η άλλη βόμβα, των «Panama Papers». Και τότε ήσασταν, κύριε Μοσκοβισί, στην καρέκλα που κατέχετε σήμερα, αλλά δεν είδαμε τη συνείδησή σας να επαναστατεί. Προφανώς, είχατε άλλες δουλειές. Ενδεχομένως να σκεφτόσασταν πώς θα συνεχίσετε να μας έχετε αλυσοδεμένους.

Την ίδια ατάραχη σιωπή δείξατε, κύριε Μοσκοβισί, και όταν έσκασε δίπλα σας το 2010 η βόμβα της λίστας Λαγκάρντ – από το όνομα της προκατόχου σας στο υπουργείο Οικονομικών. Λίστα η οποία διέρρευσε χάρη σε εκείνο τον τίμιο υπάλληλο της τράπεζας, τον Φαλτσιανί, και την οποία κοσμούσαν και Έλληνες, πρώτα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που είχαν διασυνδέσεις με γνωστούς πολιτικούς μας, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν πήγε φυλακή και είναι ζήτημα αν έχουν εισπραχθεί από πρόστιμα και κλεμμένους φόρους 43,5 εκατ. ευρώ.

Αλλά ας μην τα πολυλογούμε, κύριε Επίτροπε.

Ωμή είναι πλέον η αλήθεια, που δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει, να την αγνοήσει ή να την ξεπεράσει.

Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι αποκλειστικό κατασκεύασμα των πολιτικών ηγεμόνων Αμερικής και Ευρώπης. Για να κρύβουν οι μεν πολιτικοί τις μίζες που παίρνουν –που βέβαια δεν είναι τίποτε πενταροδεκάρες αλλά εκατομμύρια, ων ουκ έστιν αριθμός, δεδομένου ότι όταν μπει στον χορό ο πολιτικός είναι άπληστος, πέραν του ότι έχει και έξοδα ο άνθρωπος–, οι δε προσφέροντες εργολάβοι, προμηθευτές, οπλάδες κ.λπ. τα… καπέλα που βάζουν στον λογαριασμό.

Εκεί, στις λίστες των φορολογικών παραδείσων, βρίσκεται ο ιδρώτας των λαών, το αίμα τους, το οξυγόνο τους, που αν δεν είχε πάει στους κλέφτες πολιτικούς και επιχειρηματίες θα ήταν άλλη η ζωή των ανθρώπων. Και η δράση των μελών των λιστών απλώνεται σε 92 χώρες, στις οποίες έχουν αρχίσει κάποιες έρευνες.

Αν έχει επανέλθει η ευαισθησία σας, κύριε Μοσκοβισί, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι να συνταχθεί μια Μαύρη Λίστα με τους όπου γης φορολογικούς παραδείσους, όπως ανακοινώσατε. Κάτι τέτοιο θα είναι όχι απλώς η συγκάλυψη αλλά η μεγάλη ΑΠΑΤΗ. Η λέξη «κοροϊδία» είναι χάιδεμα.
Μία είναι η λύση, αν πραγματικά οι σημερινοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στα ΑΣΥΛΑ των μεγάλων φοροφυγάδων – απατεώνων, των κλεφτών της ζωής των λαών: Η κατάργηση των φορολογικών παραδείσων.

Να μπει αμέσως ΛΟΥΚΕΤΟ. Και να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για να ερευνηθούν από έντιμους Δημόσιους Οργανισμούς. Να μπουν στις επιχειρήσεις των καταθετών και να ελέγξουν τα πάντα. Με έναν και μόνο στόχο: Να επιστρέψουν τα κλεμμένα μέχρι τελευταίας δεκάρας.
Ιδού για εσάς, κύριε Μοσκοβισί, η Ρόδος…

Υστερόγραφο: Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε φέτος κατά 6,4% και ανήλθε στα 280 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 1% των πιο πλούσιων ελέγχει το 50,1% του παγκόσμιου πλούτου, όταν το 2008 ήλεγχε το 42,5%. Το 2016 αναδείχθηκαν 2,3 εκατ. νέοι εκατομμυριούχοι και σήμερα έχουν φθάσει στα 36 εκατ. Να σημειώσουμε ακόμη, για να αρχίσετε να φωνάζετε, ότι οι ζάπλουτοι πενταπλασιάστηκαν από το 2000 μέχρι σήμερα και οι… απλοί εκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 170%!

Αυτά τα ολίγα… Όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να ξαναβρούμε τη φωνή μας πριν μας τα πάρουν όλα.


Σχολιάστε εδώ