Ερωτευμένο αίμα

Ερωτευμένο αίμα


Συγγραφέας:
Μιχάλης Σπέγγος


Γιάννενα, δεκαετία του ’30

Οι ιστορίες τεσσάρων ατόμων διασταυρώνονται με δραματικό τρόπο. Η Αμαλία, μια καλλονή της εποχής, ξελογιάζεται από έναν αξιωματικό του στρατού. Μένει έγκυος, ενώ εκείνος τραβάει το δρόμο του. Ο Τάκης, ένας τύπος βίαιος, φιλόδοξος και με μια παράξενη ηθική, έχει γυρίσει από την Αμερική κακήν κακώς σε μια εποχή που άλλοι πήγαν και στέριωσαν. Ο Γιάννης Ρήγας είναι γιατρός με ένα ανομολόγητο πάθος για τις γυναίκες. Ο μοναχογιός του Πέτρος είναι ένας ρομαντικός ιδεολόγος και διανοούμενος. Όταν οι τέσσερις θα συγκατοικήσουν, το αρχοντικό του Ρήγα θα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ενώ γύρω τους η Ιστορία προχωρά με φωτιά και μαχαίρι.

Αθήνα, σήμερα

Τρία αδέρφια, κοντά στα πενήντα, συνεχίζουν να αναζητούν τον έρωτα. Ο Μιχάλης, διάσημος ογκολόγος, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανακάλυψης, αλλά στην προσωπική του ζωή συντηρεί μια αδιέξοδη παράνομη σχέση. Ο Άλκης, μεγαλοδημοσιογράφος και εργένης εκ πεποιθήσεως, αναζητεί την επιβεβαίωση σε εφήμερες σχέσεις. Η Βιβή, διαλυμένη στην προσωπική της ζωή και με οικονομικά προβλήματα να την πνίγουν, ξοδεύεται σε καταδικασμένες καταστάσεις. Τα τρία αδέρφια είναι εγγόνια του Τάκη και της Αμαλίας ή μήπως όχι; Μια απροσδόκητη έρευνα για το παρελθόν της οικογένειας θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα και θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο κι αν άλλαξαν οι εποχές και οι συνθήκες, η μαγική δύναμη του έρωτα διαπερνά το χώρο και το χρόνο, μπορεί να δικαιώσει το χθες και να συνταράξει το σήμερα.

Κριτικές βιβλίου

Το «Ερωτευμένο αίμα» είναι ένα υπέροχο, καλογραμμένο, διεισδυτικό, διαφορετικό, σκληρό, ρεαλιστικό μυθιστόρημα, γεμάτο αληθινούς χαρακτήρες που μεγαλώνουν και ωριμάζουν ταυτόχρονα με τον αναγνώστη, είναι ένα ταξίδι στον ευαίσθητο ψυχισμό του ανθρώπου και των σχέσεων που συνάπτει, ένα μελετημένο βιβλίο για τα ιστορικά γεγονότα μέσα στα οποία κόχλασε το αίμα που πάντα θα διψάει για εγωιστική επιβεβαίωση και δε θα πάψει να ερωτεύεται.
-Πάνος Τουρλής- captainbooks

Δυνατή γραφή και περιπλοκή, από έναν συγγραφέα που σπούδασε πυρηνική φυσική, προκαλώντας εκρήξεις αφηγηματικές.
-Κώστας Μαρδάς- Στο Καρφί

Πολύ καλό και πολυπρόσωπο.
-Βασιλική Μολφέση- Creta Blog

Ένα βιβλίο που ξεφεύγει απο τη νόρμα του ερωτικού μυθιστορήματος και υπεισέρχεται πιο βαθιά στον έρωτα και την αγάπη, καθώς και τον αντίκτυπο αυτών στη ζωή ενός ανθρώπου.
-Ειρήνη Δεμιρτζόγλου- artharbour.gr

Είναι ένα βιβλίο πρωτότυπο και ξεχωριστό, με μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την πλοκή και εξαιρετικά ρεαλιστικούς χαρακτήρες.
-Ελίζα Νάστου- BOOKcity


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1963. Σπούδασε πυρηνική φυσική. Έχουν εκδοθεί τα έργα του: «Περί αισθημάτων» (2001), «Η τελευταία συγγνώμη» (2002), «Μπίλη ο τίγρης» (2004), «Η εξομολόγηση ενός πυρηνικού φυσικού» (2004), «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια – δέκα μικρά κεφάλαια και ένα μεγάλο εμπνευσμένα από τον Διονύση Σαββόπουλο (2005), «Imperium» (2007). «Το στοίχημα των ανθρώπων» (2011) κ.ά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Κατηγορία: Ελληνική πεζογραφία
ISBN: 978-960-605-309-2


Σχολιάστε εδώ