Κοινωνικό Μέρισμα: “Κόπηκαν” περισσότεροι από τους μισούς που έκαναν αίτηση! <br>Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν!

Κοινωνικό Μέρισμα: “Κόπηκαν” περισσότεροι από τους μισούς που έκαναν αίτηση!
Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν!

Τι πρέπει να γνωρίζουν, οι ενδιαφερόμενοι:

Ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεχτές έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2017, υπάρχουν αιτήσεις που παρουσιάζουν προβλήματα στην αποδοχή από την πλατφόρμα που άνοιξε, σύμφωνα και με τους αρμοδίους.

Έτσι, χιλιάδες, είναι οι αιτήσεις που δεν έγιναν δεχτές, ενώ τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στους φοιτητές. Όπως είναι γνωστό, τη δήλωση, για το κοινωνικό μέρισμα την κάνει, ο επικεφαλής της οικογένειας (νοικοκυριό) ενώ στην αίτηση αυτή, περιλαμβάνονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Για τους φοιτητές, που είναι άνω των 18 ετών και μένουν σε άλλη πόλη δεν έχει προβλεφθεί εάν θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη ή φιλοξενούμενοι με αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς να μην μπορούν, για την ώρα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.


Σημειωτέον, ότι, αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχους κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να την επανυποβάλλει.


Οι αρμόδιοι, ανέφεραν ακόμη, ότι προστέθηκε ένα επιπλέον κουμπί στην πλατφόρμα, για το νέο τέκνο που γεννήθηκε το 2017 και, για τους ανέργους που -έμειναν- άνεργοι, για έξι συνεχείς μήνες, το 2017, επισημαίνουν, ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -έτους 2016- ένα ποσό της τάξης των 9.000 ευρώ, έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι. Σχετικά, με τους φιλοξενούμενους, τονίζουν, ότι, πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως, ειδοποιούνται ότι, πρέπει να προβούν στη συναίνεση.

Για λάθη που αφορούν τον Α.Μ.Κ.Α., ή για διορθώσεις που αφορούν το χρόνο ασφάλισης, γίνονται μέσω του Ε.Φ.Κ.Α.. Για λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να διορθωθούν κατά την υποβολή της αίτησης. Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν -αν το επιθυμούν- να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια να πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι. Τέλος, για τα στοιχεία που ζητούνται στην αίτηση (email, αριθμός κινητού τηλεφώνου), απαιτούνται, διότι θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση, σε όσους άφησαν την αίτηση σε εκκρεμότητα.

Σχετικά άρθρα
    


Σχολιάστε εδώ