Και το σίριαλ συνεχίζεται… με ΕΔΕ από το ΓΕΕΘΑ

Και το σίριαλ συνεχίζεται… με ΕΔΕ από το ΓΕΕΘΑ

ΕΔΕ από το ΓΕΕΘΑ ενώ είχαν προηγηθεί το «κλείδωμα» των εν λόγω εγγράφων για 30 χρόνια και η απειλή του υπουργείου Εξωτερικών για κάθειρξη με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, εναντίον όποιου επιτρέψει σε βουλευτές να τα δουν αλλά και την ντρίπλα του Πρωθυπουργού με επιστολή που έστειλε στον Νίκο Βούτση για αναβολή της συζήτηση στη Βουλή για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήρθε και η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να δώσει στα μέλη της επιτροπής Εξοπλισμών τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, όπως γνωστοποίησε σε σχετικό του tweet:

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και  η πώληση τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».

Να σημειώσουμε πως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης αρνήθηκε να παραλάβει τα έγγραφα που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Τα έβαλε σε φάκελο τον οποίο και σφράγισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε, μάλιστα, την Πέμπτη, μέσω του ΣΚΑΪ, την ύπαρξη και νέων στοιχείων για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Θ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για πανικό της κυβέρνησης και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα. Καθώς η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα; Είναι θέμα διαφθοράς ή είναι θέμα Υεμένης;»

Θεανώ Φωτίου: «Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα».


ΕΔΕ από το ΓΕΕΘΑ για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.


Σχολιάστε εδώ