ΟΑΣΑ: Τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο

ΟΑΣΑ: Τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο

Κλείνουν οι γυάλινες θύρες  στους σταθμούς!

Το τέλος των χάρτινων εισιτηρίων ανακοίνωσε ΟΟΣΑ και από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα κλείσουν και οι υάλινες θύρες στους σταθμούς!  Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, μόνο όσοι έχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια θα μπορούν να μετακινούνται με τα μέσα. Ήδη, ξεπέρασαν τις 320.000 οι προσωποποιημένες κάρτες, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, από τον ΟΑΣΑ, καθότι κινείται σημαντικά υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών. Οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν ποτέ πια σε ουρές, διότι μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της Ο.ΣΥ. ΑΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, καθώς  και από το διαδίκτυο.

Η προσωποποίηση καρτών είναι μία πάγια διαδικασία και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι την 30.11.2017, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν φακέλους και να αποστέλλεται η κάρτα στη διεύθυνση επιλογής τους ταχυδρομικά.

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, από τις 16/11/2017, παύει ολοσχερώς τη χρήση (έκδοση, ακύρωση) χάρτινων εισιτηρίων και καρτών.

Μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο από την Πέμπτη

Από 16/11/2017 η πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια). Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

…………………….

Οι αστικές συγκοινωνίες αλλάζουν ριζικά σελίδα

Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι το Σύστημα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών αλλάζει ριζικά σελίδα και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, η οποία αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο στους επιβάτες, όσο και ευρύτερα στην Πολιτεία.

Το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εκσυγχρονίζει ριζικά τον Όμιλο ΟΑΣΑ και δημιουργεί σύγχρονες συνθήκες με την εκτεταμένη χρήση των νέων τεχνολογιών. Τα νέα ηλεκτρονικά προϊόντα κομίστρου, προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες (ATH.ENA CARD) είναι μέσα κομίστρου μακράς διαρκείας, με χρόνο ζωής 10 έτη.  Τα πολλαπλά εισιτήρια (ATH.ENA TICKET) είναι επαναφορτιζόμενα μέσα κομίστρου και έχουν διάρκεια ζωής 1 έτους. Συνιστάται στο επιβατικό κοινό η διαρκής επαναφόρτιση και επαναχρησιμοποίησή τους.

Ολόκληρο το άρθρο: www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ