Πολλά τα παράπονα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιώθηκε το «ΠΑΡΟΝ» που την περασμένη Κυριακή είχε τίτλο στο κύριο θέμα του «Εμπόδιο το κόμμα στα σχέδια του Τσίπρα». Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα, τα μέλη του κόμματος ήταν πολύ σκληρά απέναντι σε υπουργούς.

Την… τιμητική του είχε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον χειρισμό του Προσφυγικού, που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ενώ έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στα νησιά του Αιγαίου, που είναι στην πρώτη γραμμή υποδοχής.

Κάποιοι, μάλιστα, χαρακτήρισαν «αλλόκοτη» την πολιτική του Μουζάλα. Ήταν τέτοια η ένταση, που κάποια στιγμή ο υπουργός είπε: Αν όλα όσα έχω κάνει δεν είναι σωστά, να φύγω. Το Μαξίμου διέψευσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του και του πρόσφερε απόλυτη κάλυψη.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τίμερμανς διερωτήθηκε γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Απάντηση δεν υπήρξε, αλλά αντίθετα γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Μουζάλας έχει προταθεί από την κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Εκτός από τον κ. Μουζάλα, τα… άκουσαν για τα καλά η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής γιατί δεν… ελέγχει τη Δικαιοσύνη και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Άφαντα τα όργανα
Βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργισμένοι γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή έχουν να συνεδριάσουν εδώ και ΠΕΝΤΕ μήνες, ενώ η δέσμευση, σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας τους, είναι να συνεδριάζουν μία φορά τον μήνα.
Για το ότι δεν συνεδριάζουν υπάρχει λόγος. Και αυτός είναι ότι υπάρχουν οι… ακραίοι, που θα τα ψάλουν άγρια στην ηγεσία για τη μνημονιακή πολιτική, την φιλοαμερικανική μετάλλαξη κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ