Ο άσος της Κεντροαριστεράς είναι η απλή αναλογική

Του Μάκη Κουρή


-Έτσι θα γίνει ο αποφασιστικός παράγοντας για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνει την εβδομάδα που αρχίζει αύριο η επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς, η οποία τα τελευταία χρόνια… κοιλοπονάει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γεννήσει κάτι καινούργιο, που θα γίνει ο αποφασιστικός «παίκτης» στο πολιτικό γήπεδο. Κάτι το οποίο θα αποτελέσει κομβικό σημείο των πολιτικών εξελίξεων, που σήμερα έχουν λιμνάσει. Και η κύρια αιτία είναι ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι σήμερα σκορποχώρι, πρωτίστως λόγω προσωπικών φιλοδοξιών, καθώς όλοι θέλουν να είναι αρχηγοί. Κι αν ορισμένοι από αυτούς κοιτάξουν πίσω τους, είναι τρεις κι ο κούκος… Αυτή η ουσιαστική απουσία μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς είναι μία από τις αιτίες που η Ελλάδα οκτώ χρόνια τώρα δεν μπορεί να βρει τον δρόμο που οδηγεί στη λύτρωση, τη δική της και αυτονόητα του ελληνικού λαού, μεγάλη μερίδα του οποίου στερείται ακόμη και τον επιούσιο, αλλά λόγω της αξιοπρέπειας που πάντα είχε και έχει ο Έλληνας το κρύβει… Τα περιθώρια, όμως, στενεύουν επικίνδυνα σε ΟΛΑ τα μέτωπα… Με τους γείτονές μας να… ορέγονται και να στρώνουν το τραπέζι, μόνο που το… πιάτο θα μείνει άδειο… Η Κεντροαριστερά ήταν πά­ντα ο καθοριστικός παράγοντας στις κρίσιμες εθνικά στιγμές. Σε στιγμές σαν αυτές που ζούμε οκτώ χρόνια τώρα, σε έναν πόλεμο άγριο, όπου οι αντίπαλοι έχουν ένα όπλο πολύ πιο ισχυρό από τα… Στούκας, το ευρώ. Την άλλη Κυριακή, η Κεντροαριστερά δίνει εξετάσεις. Είναι και πάλι η ώρα της. Και είναι στο χέρι του κόσμου που πιστεύει πολιτικά στον χώρο αυτό να δείξει τη δύναμή του. Ότι είναι το αποφασιστικό βάρος ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της διαμόρφωσης εκείνου του πολιτικού οχυρού που, πέρα από ιδεοληψίες, προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικά βιλαέτια, θα βάλει πάνω από όλα την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα Μνημόνια και το ξεκίνημα μιας άλλης μέρας για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που δεν θα έχει καμία σχέση με τη γερμανική επικυριαρχία και τις πολιτικές που οδήγησαν στη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο.

Υπάρχει το κλειδί που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μια καλύτερη, πιο σώφρονα πολιτική, που θα αποτρέψει πισωγυρίσματα.

Και το κλειδί για τη νέα Κεντροαριστερά λέγεται απλή αναλογική.
Σήμερα το κρατάει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην ουσία το ΠΑΣΟΚ.
Με την απλή αναλογική η ΔΗΣΥ, το ΠΑΣΟΚ, ή όπως αλλιώς θα ονομασθεί το νέο σχήμα που… πλάθεται, από εκεί που σήμερα έχει κάπου 15 βουλευτές θα αποκτήσει κοντά στους 40. Μια δύναμη που ούτε η ΝΔ ούτε, πολύ περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να την αγνοήσει.

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος.

Την άλλη Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ και οι συνιστώσες του ας αποδείξουν ότι μπορούν να ανακαλύψουν τη… Ρόδο!


Σχολιάστε εδώ