Μπούκαραν στο υπουργείο Εργασίας<br>Επίτροποι του Ελ. Συνεδρίου

Μπούκαραν στο υπουργείο Εργασίας
Επίτροποι του Ελ. Συνεδρίου

Κατ’ εντολή των δανειστών, που ανακάλυψαν αλχημείες

-Έχουν στοιχεία ότι ο αριθμός των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί είναι πλαστός, όπως και τα χρήματα που δήθεν έχουν δοθεί

Αλχημείες πολλές, και μάλιστα κάθε είδους, εντόπισαν οι «θεσμοί» στα στοιχεία των συντάξεων που έχουν εκδοθεί και έχουν γίνει άνω – κάτω στο υπουργείο Εργασίας και στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όπου ξαφνικά την περασμένη Δευτέρα εισέβαλαν Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ύστερα από παρέμβαση των «θεσμών», στο πλαίσιο των… μνημονιακών δικαιωμάτων τους.

Οι Επίτροποι προχώρησαν σε ελέγχους για τα ληξιπρόθεσμα των συντάξεων και ζήτησαν όλα τα στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν διεκπεραιωθεί και το ύψος της δαπάνης για την πληρωμή τους. Στοιχεία τα οποία θέλουν οι «θεσμοί» γιατί έχουν άμεση σχέση με τον προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου τους έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ δύσπιστοι ως προς την ακρίβεια των ποσών που αναφέρονται στο προσχέδιο και ιδιαίτερα ως προς το «πλεόνασμα» που εμφανίζεται στον ΕΦΚΑ, το οποίο θεωρούν ότι είναι εικονικό!

Φαίνεται, πάντως, να έχει γίνει κάποια «αλχημεία» στα στοιχεία των συντάξεων που έχουν βγει. Έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο, όταν ζητούνται από ασφαλισμένους που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης κάποια δικαιολογητικά που δεν έχουν προσκομίσει, οι περιπτώσεις αυτές να αφαιρούνται από τη λίστα των εκκρεμοτήτων. Κάτι που δεν είναι ορθό και έχει αποτέλεσμα οι υποθέσεις αυτές να μην καταγράφονται, εσκεμμένα, στις προς διεκπεραίωση αιτήσεις για συνταξιοδότηση, που έτσι εμφανίζονται λιγότερες. Και αυτές οι αιτήσεις υπολογίζονται κοντά στο 20%! Όταν δε ο ασφαλισμένος προσκομίζει τα δικαιολογητικά που έλειπαν, ο υπάλληλος ξανανοίγει τον φάκελό του, αλλά πλέον φαίνεται ως νέα περίπτωση και διαγράφεται από τη λίστα των 139.000 εκκρεμοτήτων!

Να σημειωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη για τη διενέργεια αυτών των «ελέγχων» λόγω της θεσμικής του ιδιότητας αλλά και του κύρους που διαθέτει.
Στο μεταξύ, ο διοικητής του ΕΦΚΑ προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προβεί σε «εσωτερικούς» ελέγχους στις μονάδες και στα τμήματα απονομής συντάξεων για να εξακριβώσει πόσες ακριβώς συντάξεις έχουν βγει και για ποιους λόγους κάποιες μονάδες υστερούν στην επίτευξη των στόχων. Επίσης, θα δοθούν κατευθύνσεις ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν απομείνει περί τις 70.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα.

Υπό όρους θα πληρωθούν!
Υποχρέωσαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που συμμετέχουν στα κλιμάκια για την επίσπευση της απονομής συντάξεων να εργασθούν υπερωριακά, με αποζημίωση που κυμαίνεται από 140 μέχρι 240 ευρώ, ανάλογα με την ατομική απόδοση του υπαλλήλου, υπό την αίρεση ότι θα έχει καλυφθεί και ο στόχος συνολικά του υποκαταστήματος. Αλλιώς, δεν θα πληρωθεί κανείς.
Και τώρα αυτή η αποζημίωση φαίνεται να είναι στον αέρα, καθώς ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος απέστειλε τη σχετική απόφασή του για έλεγχο νομιμότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο!
Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει ένα κλίμα δυσπιστίας στους εργαζομένους που μετέχουν στα κλιμάκια, καθώς φοβούνται ότι τελικά δεν θα πληρωθούν. Και αυτό θα δυσχεράνει την πράγματι τιτάνια προσπάθεια που χρειάζεται για τον περιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων!


Σχολιάστε εδώ