Κατάσχεσαν 69.804,57 ευρώ από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για μελλοντικές οφειλές!

Κατάσχεσαν 69.804,57 ευρώ από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για μελλοντικές οφειλές!

Η αναλγησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο…

-Δεν απομένει παρά να βάλουν λουκέτο και σ’ αυτό

Κάποιοι κρατούντες φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ξαναδίνει το χαμόγελο στα παιδιά που το έχουν στερηθεί γιατί η τύχη στάθηκε απέναντί τους, και προσπαθούν να το… θάψουν γιατί, προφανώς, χαλάει την πιάτσα, σπάει το… μονοπώλιο της ελεγχόμενης φιλανθρωπίας. Και γι’ αυτό φταίει ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος μέσα από το πλήγμα που δέχθηκε βρήκε τη δύναμη να φτιάξει αυτήν τη μεγάλη φωλιά για τα παιδιά που τη χρειάζονται. Πριν από δύο μήνες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν τον μεγάλο… φοροοφειλέτη. Το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ανακάλυψαν ότι χρωστούσε τον ΕΝΦΙΑ για τα Σπίτια που αποτελούν τη φωλιά των παιδιών τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, εγκατάλειψης, παραμέλησης και για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Και ευτυχώς προσφέρθηκε ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, Δημήτρης Νικολούζος, ο οποίος πλήρωσε την οφειλή, που ήταν 70.335,24 ευρώ.
Προχθές, όμως, το υπουργείο Οικονομικών ξαναχτύπησε.

Συμψήφισε… προκαταβολικά με… μελλοντικές και όχι με ληξιπρόθεσμες οφειλές την προκαταβολή της χρηματοδότησης που θα έπαιρνε το «Χαμόγελο του Παιδιού» από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του Σπιτιού του στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας! Η προκαταβολή ήταν 69.804,57 ευρώ για το διάστημα 1/7/2017 – 31/12/2017.

Και όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Στην άδικη φορολογία που βαραίνει καθημερινά ‘‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ ήρθε να προστεθεί και ο παράλογος συμψηφισμός χρημάτων που θα είναι έστω και μια μικρή ανάσα για το κόστος λειτουργίας ενός εκ των 14 Σπιτιών όπου μεγαλώνουν παιδιά της μεγάλης οικογένειάς του».
Το μόνο που απομένει είναι να του βάλουν λουκέτο, σε βάρος των απροστάτευτων παιδιών, που θα πάψουν να χαμογελούν… Με ό,τι σημαίνει αυτό.


ΠΑΡΟΝ
Ρίχνει φως στα γεγονότα…

 


Σχολιάστε εδώ