Άντε να μάθουν γράμματα, κύριε Γαβρόγλου

Άντε να μάθουν γράμματα, κύριε Γαβρόγλου

• Διορίζετε καθηγητές και μετά την… κοπανάνε για άλλα πόστα

Η καταγγελία μάς ήρθε από το Γυμνάσιο – Λύκειο Λαιμού των Πρεσπών και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την έναρξη των μαθημάτων και στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Λαιμού των Πρεσπών υπάρχουν ακόμα κενά, που αθροίζουν πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα – περισσότερες από το 1/4 των συνολικών ωρών. Δεν είναι απαράδεκτο και εξευτελιστικό αυτό για εμάς και τα παιδιά μας; ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, στο μήνυμα που μας έστειλαν, οι γονείς των μαθητών.

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο οι περισσότεροι από τους καθηγητές που τοποθετούνται στο σχολείο φεύγουν με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους, δημιουργώντας ένα πελώριο κενό, που γίνεται αγώνας δρόμου για να καλυφθεί – άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο επιτυχημένος. Φέτος, έχει περάσει ένας από τους επτά μήνες διδασκαλίας και μένει ακόμα να συμπληρωθεί το 1/4 των ωρών διδασκαλίας. Ιδίως στις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Βιολογία, Χημεία) υπάρχουν σχεδόν 30 ώρες κενό και άλλες 10 στα Μαθηματικά.

Οι μαθητές της τρίτης λυκείου με θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση μπαίνουν στον δεύτερο χαμένο μήνα μαθημάτων, όμως στο τέλος της χρονιάς θα δώσουν εξετάσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους συμμαθητές τους από όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στην ακριτική αυτή περιοχή η δημόσια παιδεία είναι η μόνη διαθέσιμη παιδεία, καθώς δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικά σχολεία ούτε φροντιστήρια.


Σχολιάστε εδώ