Και μέτωπο Σαμαρά κατά Κυριάκου

Και μέτωπο Σαμαρά κατά Κυριάκου

– Του ξήλωσε τους δικούς του

Σφόδρα ενοχλημένος με τον Κυρ. Μητσοτάκη φέρεται ο Αντ. Σαμαράς, με αφορμή την πολιτική του σε μείζονος σημασίας ζητήματα (ταυτότητα φύλου) αλλά και τους χειρισμούς του στα εσωκομματικά (αλλαγές προσώπων). Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται προβληματισμένος με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και ανήσυχος ως προς τις προοπτικές της. Όσον αφορά το ζήτημα της αλλαγής φύλου, η θέση του πρώην πρωθυπουργού ήταν ότι η παράταξη έπρεπε να έχει σαφή και ξεκάθαρη στάση, αρνητική εννοείται. Θεωρεί ότι τα ήξεις-αφήξεις και η… εναλλακτική τροπολογία που κατέθεσε προκάλεσε σύγχυση και τη δυσφορία, πέραν της Εκκλησίας, της κοινωνίας, που στη συντριπτική της πλειοψηφία διαφωνούσε με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Θέλοντας προφανώς να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς απείχε από την ψηφοφορία στη Βουλή.
Το δεύτερο που έχει προκαλέσει τη δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού είναι οι πρόσφατες αλλαγές προσώπων στο κόμμα, αλλά κυρίως η «αποψίλωση» του Άδ. Γεωργιάδη, με την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη Άμυνας.

Ήταν φυσικό κι επόμενο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές. Με τις δικές του πλάτες κατάφερε να συγκεντρώσει ένα υψηλό ποσοστό και στον δεύτερο γύρο να το ανταλλάξει με τον κ. Μητσοτάκη για μια θέση αντιπροέδρου. Έκτοτε οι κ. Γεωργιάδης και Σαμαράς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και η εσωκομματική μυθολογία αναφέρει ότι κάνουν από κοινού σχέδια για το μέλλον της παράταξης.

Δυσφορία εκφράζεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και για την τοποθέτηση του Κ. Ζούλα στη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου, καθότι από τη θέση του δημοσιογράφου («Καθημερινή») ο τελευταίος του είχε ασκήσει δριμεία κριτική κατά το παρελθόν. Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκαλεί στο μεταξύ η πολεμική που έχει εξαπολύσει κατά του κ. Μητσοτάκη η ιστοσελίδα antinews, η οποία εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού. Επικρίνοντας τους χειρισμούς του στο ζήτημα της αλλαγής φύλου, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία κατέληξε να είναι «η καλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενώ για τις αλλαγές στον επικοινωνιακό τομέα, αφού υπενθυμίζει το πασοκικό παρελθόν της Μ. Σπυράκη και την πολιτική απειρία του Κ. Ζούλα, προχώρησε στη διαπίστωση ότι οι «άλλοι (σ.σ.: Εννοεί την κυβέρνηση) κρατάνε μπαζούκας και η ΝΔ πάει στον πόλεμο με μαχαιροπήρουνα»! Σε ένα από τα τελευταία του άρθρα το antinews αναφέρθηκε στο σενάριο της δεξιάς παρένθεσης, στη βάση ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν θα μακροημερεύσει. Κι αυτό είτε διότι τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι ανυπέρβλητα είτε διότι το 2020 ο Αλ. Τσίπρας θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ