Τι παιχνίδια κρύβονται πίσω από διαρροές απορρήτων από την Τράπεζα της Ελλάδος;

Τι παιχνίδια κρύβονται πίσω από διαρροές απορρήτων από την Τράπεζα της Ελλάδος;

Πολλά ερωτήματα έχουν τεθεί από οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους για ενέργειες της ηγεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανεξάρτητα από τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν προκάλεσαν σημα­ντικές ζημιές.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η… βρο­χή δημοσιευμάτων αλλά και απορρήτων πορισμάτων που αναφέρονται στην Τράπεζα Πειραιώς. Μάλιστα, ένα από αυτά είδε το φως της δημοσιότητας πριν περιέλθει στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Όταν οι μόνοι που το είχαν ήταν ο κ. Γιώργος Πάσχας, διευθυντής Επιθεώρησης, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικά αρμόδιος, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Εντύπωση, επίσης, έχουν προκαλέσει οι διαρροές σημείων τού εν λόγω πορίσματος με sms σε συντάκτες εφη­μερίδων από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, με… οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να παρουσιάσουν σημεία του πορίσματος.

Όλες αυτές οι διαρροές προκάλεσαν αναστάτωση στην Αγορά και κυρίως στους μετόχους, με αποτέλεσμα να πέσει η τιμή της μετοχής και η ζημία για τους μετόχους και για το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, να είναι γύρω στο ένα δισ. ευρώ!

Και ένα από τα καίρια ερωτήματα για αυτή την περίεργη ιστορία που δημιουργήθηκε είναι: Ποιοι την… αξιοποίησαν και έβγαλαν πολλά λεφτά;
Κάποιος από τους αρμοδίους και βασικά υπεύθυνος για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος της χώ­ρας, που δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρέπει άμεσα να διατάξει έρευνα για το τι παιχνίδι παίχθηκε με τις κάθε άλλο παρά τυχαίες διαρροές.


Σχολιάστε εδώ