Η Φώφη Γεννηματά συσπειρώνει την παράταξη

Η Φώφη Γεννηματά συσπειρώνει την παράταξη

Ο κύβος ερρίφθη και, όπως μόνο το «Π» αποκάλυψε από την περασμένη Κυριακή, οι εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει μια βδομάδα μετά, δηλαδή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία ανεβάζουν στροφές, ενώ σύμφωνα με όσα επισημαίνουν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν και στην καμπάνια της Φώφης Γεννηματά, ήδη σε αρκετές περιοχές και κυρίως στην περιφέρεια καταγράφεται μια τάση επαναπατρισμού παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που είτε είχαν αδρανοποιηθεί είτε μετακινήθηκαν σε άλλο κόμμα και πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα αυτή ήταν εμφανής στις πρόσφατες περιοδείες της κ. Γεννηματά στη Θεσπρωτία, στα Γιάννενα αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου εμφανίστηκαν στις συγκεντρώσεις και συναντήθηκαν με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συνόδευαν την πρόεδρο του κόμματος, πολλοί παλιοί ψηφοφόροι και αδρανοποιημένα στελέχη. Όπως μάλιστα σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μια τέτοια -έστω μικρή ακόμα- τάση εμφανίζεται και στις δημοσκοπήσεις, ενώ εκτιμούν πως όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τόσο θα αυξάνει η συσπείρωση και θα μαζεύεται κόσμος και κυρίως παλαιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που έχουν απογοητευθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να δουν πώς θα πάει ο νέος φορέας.
Πάντως, τις τελευταίες μέρες φαίνεται να διαμορφώνονται ορισμένα νέα δεδομένα. Πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα είναι μια αποσυσπείρωση που υπάρχει στο στρατόπεδο του Γιώργου Καμίνη και δη στην Αθήνα και στην Αττική. Υπάρχει όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένα στελέχη διαρροή ψηφοφόρων του Γ. Καμίνη προς τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. Πάντως ο κ. Καμίνης για την ώρα δείχνει να πηγαίνει σχετικά καλύτερα εκτός των τειχών, στην περιφέρεια, κυρίως λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει με πολλούς αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κρατάει ακόμα κάποια δίκτυα οργανώσεων από το Ποτάμι και ποντάρει στη δυνατότητά του να διεισδύει στις νέες ηλικίες.

Έχει σημαντικές προσβάσεις στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά, στην Αθήνα αλλά και σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.
Ως πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει δυνάμεις και έχει προσβάσεις σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κρήτη, στην Κοζάνη, στη Λακωνία και το Κιλκίς.
Ο Γιάννης Ραγκούσης κρατάει μια επιρροή (ως πρώην γραμματέας επί Γιώργου Παπανδρέου) στα νησιά (Κυκλάδες και Ιόνιο), στη Μακεδονία κ.α.
Ο Γιάννης Μανιάτης διαθέτει επιρροή στην Πελοπόννησο, στην Αττική, στη Θεσσαλία κ.α. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει δυνάμεις και επιρροή στην Αρκαδία, την Πελοπόννησο, σε νησιά (στη Χίο συγκεκριμένα), στην Αττική κ.α.
Η Φώφη Γεννηματά, πέραν της ισχυρής προσωπικής της επιρροής και των δικτύων της, έχει, λόγω και των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, σημαντική δύναμη και επιρροή σε Α’ και Β’ Αθήνας και συνολικά στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στη Βόρεια Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ