Άναψαν φωτιές οι αλλαγές

Άναψαν φωτιές οι αλλαγές

– Στα κάτω του ο Θεοδωρικάκος

Στρατιά… δυσαρεστημένων άφησε πίσω του ο Κυρ. Μητσοτάκης με τις πρόσφατες, αιφνιδιαστικές, αν μη τι άλλο, αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία. Πρώτος στη σχετική λίστα ο Άδ. Γεωργιάδης, που δικαίως εξέλαβε ως υποβάθμιση την καθαίρεσή του από τομεάρχη Άμυνας, έτσι άλλωστε ερμηνεύτηκε και από την κοινή γνώμη. Επιπλέον, ήρθε σε νεκρό χρόνο, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, ενώ δεν υπήρξε αντικατάσταση άλλου τομεάρχη.

Ωστόσο η Πειραιώς δεν μπήκε καν στον κόπο να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη.
Η υπόθεση θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν έχουν βάση οι φήμες ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων. Ο τελευταίος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ή να εκφράσει οποιαδήποτε πικρία ή δυσφορία, είναι πολιτικά ευφυής για να δημιουργήσει αυτήν την ώρα ζήτημα. Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε παράσχει πλήρη κάλυψη στον κ. Γεωργιάδη, μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν και αποφάσισε να περιορίσει τις αρμοδιότητές του; Η εξήγηση ότι έπρεπε να αδειάσει μια θέση για τον Β. Κικίλια δεν είναι αρκούντως πειστική. Κατά μία εκδοχή, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν ξαφνική αλλά προϊόν σκέψης και πως τα καλά λόγια στη ΔΕΘ για τον αντιπρόεδρο ήταν για να του χρυσώσει το χάπι της καθαίρεσής του από τομεάρχη.

Στη λίστα των δυσαρεστημένων και ο Μ. Λαζαρίδης, που από διευθυντής του γραφείου Τύπου βρέθηκε άτυπος σύμβουλος, χωρίς αρμοδιότητες και συγκεκριμένο ρόλο. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα αποχωρούσε από τη θέση μαζί με όσα στελέχη επρόκειτο να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Όλοι οι άλλοι έμειναν, εκείνος έφυγε. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο του αρχηγού της νέας Δημοκρατίας Τ. Θεοδωρικάκο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή ο τελευταίος έχει πέσει σε δυσμένεια, ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί συστηματικά τις εισηγήσεις του, ενώ δεν ήταν σύμφωνος με ορισμένες από τις αλλαγές προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από δική του πρόταση ο Β. Κικίλιας είχε τοποθετηθεί εκπρόσωπος του κόμματος. Υπό αυτό το πρίσμα διακινούνται σενάρια περί παραίτησής του, που καμιά πλευρά δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει.


Σχολιάστε εδώ