Έχασε η Εκκλησία, είπαν κάποιοι εκσυγχρονιστές…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλή σας μέρα,
Έχασε η Εκκλησία, είπαν κάποιοι εκσυγχρονιστές που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, γιατί ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αλλαγή ταυτότητας φύλου σε παιδιά από 15 χρόνων.
Εμείς όλοι χάσαμε όμως, γιατί δεν μπορεί ξαφνικά να ξυπνάς ένα πρωί, να ανακαλύπτεις ότι κάποια άτομα έχουν πρόβλημα εκ γενετής και να φτιάχνεις στο πόδι νόμο, χωρίς προηγουμένως να ψάξεις να δεις πώς έχουν αντιμετωπίσει άλλες χώρες το πρόβλημα αυτό και ποια ήταν η επόμενη μέρα αυτών των ατόμων μετά την επέμβαση που έκαναν.
Η Εκκλησία δεν νομοθετεί, λέει όμως την άποψή της, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης της χώρας. Και από κει και πέρα, για το αν λειτούργησε σωστά η λύση που έδωσε ο νόμος ή επιδείνωσε την κατάσταση αυτών των ατόμων, την ευθύνη την έχουν εκείνοι που τον ψήφισαν.
Η απόλυτη σιωπή της Εκκλησίας μετά την ψήφιση από τη Βουλή τού εν λόγω νομοσχεδίου δείχνει την προσήλωσή της στην πάγια γραμμή της, ότι η Εκκλησία δεν νομοθετεί.
Το μόνο που πράττει είναι να χτυπάει την πόρτα…

Κανείς δεν πάει χαμένος έτσι και είναι καλό και υπάκουο παιδί και εκτελεί, αυθωρεί και παραχρήμα, τις εντολές – διαταγές των αφεντικών του. Όπως καλή ώρα ο δικός μας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πριν καλά καλά λήξει η θητεία του ως επικεφαλής του Eurogroup αναλαμβάνει… στρατηγικός σύμβουλος του ESM. Θα είναι, λέει, «εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας»! Και φυσικά θα πληρώνεται αδρά. Μόλις 14.000 ευρώ τον μήνα. Όσα, δηλαδή, παίρνουν 19 εργαζόμενοι στην Ελλάδα που πληρώνονται με 730 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα δήλωσε θαυμαστής του Τσίπρα.

Αυτό έλειπε, να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών τη λοταρία που έστησε το ίδιο. Με υπουργική απόφαση ορίζεται ότι τα 1.000 ευρώ που θα κερδίζει ο καθένας από τους 1.000 τυχερούς που θα προκύπτουν από την κλήρωση ανάμεσα σε όσους πραγματοποίησαν συναλλαγές με τη χρήση καρτών θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα θεωρούνται εισόδημα. Η κλήρωση θα γίνεται κάθε μήνα και το Δημόσιο θα μοιράζει 1.000.000 τον μήνα. Και το… κλου της υπόθεσης: Το χιλιάρικο που θα κερδίζεις είναι… ΕΠΑΘΛΟ! Ε, η κοροϊδία πλεονάζει…
Βέβαια, διά χειρός του κράτους ο τζόγος γίνεται θεσμός!


Σχολιάστε εδώ