Για μία ακόμα φορά υπόλογος για την κατάσταση  των αδέσποτων ζώων της Αθήνας μας ο κ. Καμίνης

Για μία ακόμα φορά υπόλογος για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων της Αθήνας μας ο κ. Καμίνης

Την ώρα που ο κ. Καμίνης υποβάλλει υποψηφιότητα για την εκλογή του ως επικεφαλής πολιτικού φορέα με κορώνες για δημοκρατία και διαφάνεια, ο κ. καθηγητής της Νομικής και δήμαρχος Αθηναίων (δυστυχώς) συγκαλύπτει ασύστολα την πλήρη υποβάθμιση του Τμήματος Αστικής πανίδας που ασχολείται με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων δηλαδή με ΖΩΕΣ.
Τέσσερα χρόνια μετά την ανάκληση της δωρεάς του καταφυγίου από την Ελληνοαμερικανίδα κ. Ελεν Γουίν, θυμόμαστε όλοι τους φρικτούς αλληλοσπαραγμούς ζώων που συνέβησαν τότε, για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και πάνω που η κατάσταση είχε αρχίσει να ομαλοποιείται με την ευαισθησία του πρώην αντιδημάρχου και της πρώην προϊσταμένης και με την ανιδιοτελή στήριξη των φιλόζωων, με απόφαση του κ. Καμίνη γίνονται αλλαγές και τοποθετείται υπεύθυνος Αντιδήμαρχος στο Τμήμα Αστικής Πανίδας ο κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο (ο οποίος προσπάθησε διακαώς να απεμπλακεί από τα ζώα ζητώντας να οριστεί άλλος δημοτικός σύμβουλος ως εντεταλμένος για τα θέματα των αδέσποτων, αλλά δεν ευοδώθηκε) και προϊσταμένη η κ. Αναστασία Μαρκαντωνάτου, η οποία δηλώνει άσχετη με τα ζώα και υποστηρίζει ότι η τοποθέτησή της στο εν λόγω Τμήμα αποτελεί δυσμενή μετακίνηση!
Το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο πλήρης αδιαφορία για τη διαχείριση των αδέσποτων, παράνομες και βίαιες περι­συλλογές ζώων, ακατάλληλα οχήματα περισυλλογής και μεταφοράς ζώων, κανένας έλεγχος των (κατόπιν πληρωμής) παρεχομένων κτηνιατρικών υπηρεσιών από τον φορέα που συνεργάζεται ο Δήμος το ΔΙΚΕΠΑΖ (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ουδέποτε επισκέφτηκαν το χώρο για να έχουν ιδία άποψη οι ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ!), απόκρυψη στοιχείων προκειμένου να δυσχεραίνεται η συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων του Δήμου, παράνομη αφαίρεση συνημμένων εγγράφων από καταγγελίες που υπέβαλαν τα μέλη της Επιτροπής, διάλυση της υπηρεσίας με επιλεκτικές παρουσίες της προϊσταμένης, αγενής αντιμετώπιση των φιλόζωων και πολλά άλλα για τα οποία έχουν αναρτηθεί καταγγελίες στον κ. Καμίνη, στο διαδίκτυο (avaaz) και έχουν υποβληθεί εκτός του δήμου στον κ. προϊστάμενο της Εισαγγελίας και στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είναι σε εξέλιξη η εκ του Νόμου προβλεπόμενη διαδικασία.
Όλα αυτά δεν έγιναν με ελαφρά τη καρδία από τους «χαμηλού επιπέδου πολίτες» όπως χαρακτηρίζει τους φιλόζωους ο κ. δήμαρχος, υποψήφιος πρόεδρος κ. Καμίνης (να το θυμούνται αυτό οι φιλόζωοι ψηφοφόροι σε όποιον φορέα και να βρίσκονται), αλλά μετά από χρονικό διάστημα μηνών απαξίωσης από τη Διοίκηση του Δήμου και ενώ ζητούσαν απεγνωσμένα την παρέμβασή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Όχι μόνο ο κ. Καμίνης αλλά και ουδείς από το επιτελείο του, ιδιαιτέρα, γενικός γραμματέας, διευθύντρια του γραφείου του, δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για τις ζωές που καθημερινά βρίσκονται στο δρόμο ή χάνονται από την ανευθυνότητα των κάκιστων υπαλλήλων του Τμήματος Αστικής Πανίδας που σε έλεγχο που έγινε μετά από καταγγελία βρέθηκαν στις 14.20 μόνο δύο υπάλληλοι , όλοι οι υπόλοιποι υποτίθεται ότι ήταν σε αυτοψίες… και φυσικά ουδείς τιμωρήθηκε.
Πλήρης συγκάλυψη, εντός του Δήμου γιατί η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει επιληφθεί και προχωρά…
Συγχαρητήρια, κύριε Καμίνη,
Εδώ δεν μπορείτε να επιβλέψετε τα ΑΙΣΧΗ που γίνονται στον δήμο σας, θέλετε να εκλεγείτε και πρόεδρος πολιτικού κόμματος;
Να θυμάστε ότι έχει εντυπωθεί στο μυαλό όλων των πολιτών η πλήρης αδιαφορία και απανθρωπιά σας σε ό,τι αφορά τα ζώα.

Γιώργος Μαυροσέληνος


 


Σχολιάστε εδώ