Με το ακουστικό στο χέρι έμεινε ο Ουρουγουανός

****

Ένας Ουσίγιος δεν έφτανε για να πιάσει ο Πογέτ λιμάνι! Με το ακουστικό στο χέρι έμεινε ο Ουρουγουανός, αναμένοντας την κλήση του Ολυμπιακού για τη μεταξύ τους συνεργασία. Ο Πογέτ διατηρούσε ανοιχτή γραμμή με τον Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος. Ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ΠΑΕ, παρά τη θετική του εισήγηση για τον άλλοτε τεχνικό της ΑΕΚ, ασφαλώς και δεν μπορούσε να φέρει από μόνος του τον 49χρονο προπονητή στο λιμάνι. Την τελική απόφαση πήρε ο Μαρινάκης, που αυτήν τη φορά ψήφισε Λεμονή.

****

Ένα από τα θέματα που καίει τον Ιβάν Σαββίδη είναι και αυτό του γηπέδου. Κοινή πεποίθηση όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ είναι πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το νέο γήπεδο στην Τούμπα. Μετά από συνάντηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Θανάση Κατσαρή και τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο κι αφού διαπιστώθηκε ότι συμφωνούν άπαντες με το πλάνο, ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας, με στόχο να ολοκληρωθεί το θέμα με τις άδειες και τις λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και παράλληλα να μετακομίσει η ομάδα από τη νέα χρονιά στο Καυταντζόγλειο. Το νέο γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα είτε με ένα σοβαρό λίφτινγκ του υπάρχοντος γηπέδου είτε με γκρέμισμα του τωρινού και κτίσιμο εκ βάθρων (όπως το «Καραϊσκάκης»). Στο πλάνο επένδυσης που είχε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Σαββίδης είχε κάνει λόγο για μια ανακαινισμένη Τούμπα 35.000 θέσεων, με κόστος ανακατασκευής 40 εκατ. ευρώ.

****

Ο Άρης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ, επικρατώντας επί του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό επιτεύχθηκε λόγω της παρουσίας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Είναι η αύρα του τέτοια. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου ο Άρης να ξαναφάει κάποιο δυνατό χαστούκι. Ο Λάσκαρης δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ΚΑΕ. Η περσινή ομάδα είναι απλήρωτη και η φετινή βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

****

Επτά είναι οι παίκτες που έχουν μπει στη λίστα… προτεραιότητας ώστε εντός των επόμενων δυόμισι μηνών να πωληθούν από τον Παναθηναϊκό. Ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με μάνατζερ, ομάδες και τους εκπροσώπους των παικτών. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, που συνεχίζει να εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή, τρέχει τη διαδικασία των πωλήσεων των… «ασημικών» του Παναθηναϊκού και από τις δικές του κινήσεις και γνωριμίες εξαρτώνται πολλά, δεδομένου ότι ως τώρα έσοδα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βρει από αλλού… Οι εφτά της λίστας είναι: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (πάει Μπενφίκα και μάλλον από τον Ιανουάριο), Ρόμπιν Λουντ, Ροντρίγκο Μολέδο, Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκλας Χουλτ, Ουσμάν Κουλιμπαλί. Και αν σκάσει και πρόταση για κάποιον άλλο θα τον στείλουν και με κορδέλα… Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, ίσως κάποιος από τους επτά να παραμείνει, αφού στόχος είναι όσοι παραμείνουν πίσω να αποτελέσουν ένα αξιόμαχο σύνολο κι όχι να κινδυνεύσει η ομάδα να βρεθεί στη Β’ Εθνική βαθμολογικά…


Σχολιάστε εδώ