Απαγόρευσε στους διευθυντές να αναφέρουν τα προβλήματα των σχολείων τους!

Ο πρόεδρος της επιτροπής, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη «σφαγή» των συναδέλφων τους με μια διαδικασία που διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη απαγόρευσε στους διευθυντές των σχολείων του Κορυδαλλού να απαντήσουν στο έγγραφο του δήμου με το οποίο τους ζητούσε να καταγράψουν τα κενά και τα προβλήματα που έχουν προκειμένου να συμβάλλει και ο δήμος στην αντιμετώπισή τους.

Το έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκόλλου 29484/15-9-2017 και του διευθυντή ΔΕ Πειραιά, κ. Μουμούρη, 20385/15-9-2017. Δηλαδή αυθημερόν ο κ. Μουμούρης έστειλε την απαγόρευση με το αιτιολογικό ότι «τα εκπαιδευτικά θέματα είναι ευθύνη της ΔΔΕ Πειραιά και δεν εμπλέκεται η Δημοτική Αρχή»!

Είναι απορίας άξιον με ποιο δικαίωμα ο κ. Μουμούρης επιβάλλει αυτό το πέπλο σιωπής στους εκπαιδευτικούς. Θέλει κάτι να κρύψει; Δημοκρατία με αποκλεισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφάνεια, απαγορεύσεις και σκοταδισμό μπορεί να υπάρξει; Εκπαιδευτικοί υπό «φίμωση», με «οδηγίες» και «συνταγές σιωπής» είναι δυνατόν να λειτουργήσουν;

***

• Ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση της «σφαγής» των διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά όρισε εισαγγελέα εσωτερικής δίωξης, ο οποίος μελετά τον φάκελο με τα δημοσιεύματα της στήλης και σύντομα θα καλέσει για κατάθεση τα μέλη του ΠΥΣΔΕ και τους διευθυντές που καρατομήθηκαν και έχουν υπογράψει τις καταγγελίες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης 150 υποψήφιοι διευθυντές θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας. ʼλλοι υποψήφιοι από διαφορετικές περιοχές της χώρας έχουν καταθέσει αιτήσεις ακύρωσης των πινάκων διευθυντών στα διοικητικά εφετεία. Αν κερδίσουν, οι πίνακες θα «πέσουν».

• Ρυθμίζονται τα χρέη των παρόδων ιδιοκτητών προς τον δήμο, που χρόνιζαν εδώ και 20 χρόνια. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, οι δημότες που είχαν τις οφειλές και κινδύνευαν να χάσουν τα… σπίτια τους, γιατί με τις προσαυξήσεις τα χρέη είχαν φθάσει στο… ταβάνι, είναι 125, τώρα όμως με τη ρύθμιση που έγινε όλα μπορούν να διορθωθούν. Όπως είπε ο κ. Μώραλης, με τα νέα δεδομένα διαγράφονται τα πρόστιμα και δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 15 χρόνια με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ! Ορισμένοι από τους παρόδους ιδιοκτήτες που ήταν στη συνεδρίαση ζήτησαν να μηδενισθούν εντελώς οι οφειλές τους γιατί μέχρι να… πεθάνουν θα χρωστάνε, αφού οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας. ʼλλοι ζήτησαν να κάνει ο δήμος εκδηλώσεις και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών τους. Φυσικά οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τους είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Υπογράμμισαν ακόμα ότι αν ο δήμος δεν προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών των οφειλετών που δεν πληρώνουν ή δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις, οι οφειλές χρεώνονται στους υπαλλήλους του δήμου που δεν τις διεκδίκησαν και το κράτος τις διεκδικεί από εκείνους! Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, από τους 125 οφειλέτες από τέλη υπεραξίας παρόδιων ιδιοκτησιών οι 42 χρωστάνε μέχρι 1.000 ευρώ, οι 53 από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ, οι 15 από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ, οι εννιά από 10.000 έως 15.000 ευρώ και μόλις έξι από 15.000 έως 20.000 ευρώ.

• Μετά από… κυοφορία δύο μηνών, δόθηκαν τελικά από το αρμόδιο υπουργείο στις σχολικές επιτροπές του δήμου (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) 295.000 ευρώ που αφορούν το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καλαμακιώτης έκανε… αγώνα δρόμου για να καταφέρει μέσα στον μήνα να πάρει τα χρήματα και να τα δώσει στα σχολεία, μιας και τα χρήματα αποδεσμεύθηκαν από το υπουργείο στις 7 Σεπτέμβρη, και κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να τα διαθέσει εκεί που έπρεπε. Το παράπονο όμως όλων των σχολικών επιτροπών είναι ότι τα χρήματα τα παίρνουν στο τέλος του κάθε τριμήνου και συνεπώς είναι… μέσα ένα τρίμηνο. Ειδικά τώρα τα χρήματα έπρεπε να είχαν δοθεί τον Ιούλιο για να προλάβουν να γίνουν κάποια έργα το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει η χρονιά.

• Προσπάθεια για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει από γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κάνει ο Δήμος Πειραιά. Όπως αποκάλυψε η εντεταλμένη σύμβουλος Χ. Ζηλάκου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος έχει κάνει διαγωνισμό για την πρόσληψη νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων προκειμένου να μπορέσει να πάρει περισσότερα παιδιά φέτος στους σταθμούς, ενώ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση των παιδιών που θα γραφτούν φέτος κατά 20%. Ήδη οι αιτήσεις είναι περίπου 1.000.

• Στις 29 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα γίνει ο κεντρικός εορτασμός για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Θα παραστούν, εκτός των άλλων, και πρέσβεις από 45 χώρες του κόσμου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή εκπροσώπων ξένων χωρών στις εκδηλώσεις για την ανάμνηση του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της αρχαιότητας, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος κατανοεί όλο και περισσότερο τη σημασία της ιστορικής ναυμαχίας. Οι εκδηλώσεις στο νησί, στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, γίνονται το τρέχον Σαββατοκύριακο.

• Την έντονη αντίδρασή τους στη συζήτηση του θέματος για εγκατάσταση μονάδας οστρακοκαλλιέργειας σε κόλπο της Σαλαμίνας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εξέφρασαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που μετέβησαν στον χώρο της συνεδρίασης την περασμένη Πέμπτη. Οι κάτοικοι, με υπόμνημά τους, τονίζουν ότι μετά την περιβαλλοντική καταστροφή με το πετρέλαιο, το νησί τους δεν θα αντέξει και άλλη μια οικολογική επιβάρυνση, όπως αυτή των οστρακοκαλλιεργειών.


Σχολιάστε εδώ