Η γυναίκα που πλήγωσε την πριγκίπισσα του λαού

Η Καμίλα ήταν πάντα στη ζωή του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Μολονότι είχαν χωριστές ζωές, η Νταϊάνα δεν μπόρεσε να το αποδεχθεί αυτό και η ζήλια απέναντι στην Καμίλα συνεχώς μεγάλωνε. Ήταν πολύ νέα για να μπορέσει να χειριστεί την κατάσταση και δεν είχε κανέναν δίπλα της.

Το 1989 η πριγκίπισσα πλησίασε την Καμίλα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι και της είπε: «Θέλω να ξέρω τι συμβαίνει με εσένα και τον Κάρολο». Δύο χρόνια αργότερα η πριγκίπισσα του λαού έδωσε τη συγκατάθεσή της για την κυκλοφορία ενός βιβλίου με τίτλο «Νταϊάνα: Η αληθινή ιστορία της».

Όλη η χώρα διάβαζε τις αποκαλύψεις για τις απόπειρες αυτοκτονίας, τη βουλιμία, την αδιαφορία του συζύγου της και την εμμονή του με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.

Η Νταϊάνα ήξερε πως μπορούσε να δημιουργεί ιστορίες για τον Τύπο, ώστε να καταστρέψει τον Κάρολο.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι περνούσαν τον περισσότερο χρόνο με τις νταντάδες, οι οποίες προσπαθούσαν να τους κρύβουν όσα συνέβαιναν. Η Νταϊάνα αγαπούσε τα παιδιά της, αλλά κατά τα τελευταία χρόνια δεν ήταν σε θέση να δει ποιο ήταν το καλό τους.

Αντίθετα, τα παιδιά της Καμίλα είχαν μια κανονική ζωή. Ο Τομ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κάρολος, και η Λάουρα πίστευαν πως ζούσαν σε ένα χαρούμενο σπίτι.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 1992 ο πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του θρόνου και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν αποφασίσει να ζήσουν χωριστά, αλλά δεν θα έπαιρναν διαζύγιο.

Τον επόμενο μήνα η εφημερίδα «Mirror» δημοσίευσε μια τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 11 λεπτών ανάμεσα στον Κάρολο και την Καμίλα, που είχε ηχογραφηθεί το 1989.

Πάντα ο Κάρολος έπαιρνε τηλέφωνο την Καμίλα αργά το βράδυ, όπου κι αν βρισκόταν, και της έλεγε πως δεν μπορούσε να ζει μακριά της. Σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, το 1994, που το παρακολούθησαν 14 εκατομμύρια τηλεθεατές, ο Κάρολος παραδέχθηκε τη σχέση του με την Καμίλα.

Αυτό οδήγησε σε διαζύγιο τα δύο ζευγάρια και σε μια συνέντευξη της Νταϊάνα.

Τον Ιούλιο του 1996 ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δήλωνε πως δεν είχε σκοπό να παντρευτεί ξανά. Η Καμίλα παρουσιαζόταν ως η γυναίκα που είχε πονέσει την αγαπημένη πριγκίπισσα. Έγινε ακόμα πιο μισητή μετά τον θάνατο της Ντα­ϊάνα.

Έκτοτε ήταν αδύνατο να βγαίνει από το σπίτι της χωρίς να την περιμένουν φωτογράφοι.

Στις 8 Απριλίου του 2005 ο Κάρολος και η Καμίλα, η οποία γίνεται 70 ετών αυτόν τον μήνα, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.


Σχολιάστε εδώ