Φίλος έδωσε στον φίλο…

Η διευκόλυνση, με την εξαίρεση των Ναυπηγείων Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και επιπλέον την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.ά.) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, προς τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Νίκο Ταβουλάρη, διευθυντή του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντ. Σαμαρά, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια εποχή που η κυβέρνηση κυνηγά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν καταβάλουν τις εισφορές.

Με τη ρύθμιση αυτή το ΙΚΑ και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς θα επιβαρυνθούν 12,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,5 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από το ευνοϊκό καθεστώς είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα Ναυπηγεία Σύρου και άλλα 5 εκατ. ευρώ από την αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ναυπηγικό τομέα.

Παρότι, μάλιστα, τέθηκε εκβιαστικά προς τους βουλευτές το δίλημμα, δεν διασφαλίζεται και ούτε αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία ότι θα καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα. Άλλη μία ευγενική χορηγία της κυβέρνησης Σαμαρά…

***

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να μεταφερθούν από τον Κορυδαλλό ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός, την ερχόμενη Τετάρτη, και να πάρουν το λόγο στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους που ζητά η Δικαιοσύνη. Για τη μεταγωγή τους η Βουλή θα αποστείλει σχετικό αίτημα, όπως έγινε προ ημερών με τους Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, προκειμένου να τοποθετηθούν πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Εφόσον η διεύθυνση των φυλακών δώσει την άδεια θα βρεθούν στο βήμα της Βουλής, έχοντας στην τσέπη τα αυξημένα ποσοστά του κόμματός τους στις πρόσφατες εκλογές που ήρθε τρίτο…

***

Ένα άλλο αίτημα που αφορά στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη βρίσκεται, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, στα συρτάρια της Βουλής από τις 30 Απριλίου. Το εισαγγελικό αίτημα έρχεται μετά από δημοσίευμα του περιοδικού Hotdoc σύμφωνα με το οποίο, την εποχή που ήταν βουλευτής, ο κ. Μιχελάκης χρηματιζόταν από τον υπόδικο επιχειρηματία Α. Πάλλη προκειμένου να καταθέτει ευνοϊκές ερωτήσεις για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Το αίτημα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και θα πάρει το δρόμο του για να αποφασίσει η Ολομέλεια σε διάστημα τριών μηνών.


Σχολιάστε εδώ