Προσπαθεί ο Βενιζέλος να μαζέψει τα θρύψαλα…

Το μεγάλο άγχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του επιτελείου του είναι να μπορέσουν στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την 6η Μαΐου να «πείσουν» απογοητευμένους, πικραμένους και προβληματισμένους ψηφοφόρους αλλά και μέλη του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στις γραμμές της παράταξης.

Μάλιστα, στο επιτελείο της Ιπποκράτους υπολογίζουν πως για την ώρα και με χίλια ζόρια παραμένει συσπειρωμένο γύρω από το ΠΑΣΟΚ ένα 25%-30% της εκλογικής δύναμης του 2009. Αυτό ακριβώς το πολύ χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης όχι μόνο καταρρακώνει το ηθικό των στελεχών που «τρέχουν» τον προεκλογικό αγώνα αλλά και «μπλοκάρει» μια ανοδική δημοσκοπική πορεία σε αξιοπρεπή ποσοστά.

Ο στόχος που θέτει πλέον ο Ευ. Βενιζέλος, τον οποίο κατέστησε απόλυτα σαφή στην πρώτη δημόσια προεκλογική ομιλία του στο γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, είναι να ξαναμαζέψει ό,τι μπορεί από τα «κομμάτια και θρύψαλα» που έχει γίνει η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσει με κάποιες προοπτικές την εκλογική μάχη.

Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος διαμηνύοντας με έμφαση, σε μια προσπάθεια να ξαναμαζέψει έστω ένα τμήμα της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και να «σπάσει» τη λογική της «ψήφου διαμαρτυρίας», ότι η κρίσιμη παράμετρος των εκλογών είναι στο εσωτερικό της παράταξης και πως οι εκλογές «της 6ης Μαΐου δεν είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση ή ευρωεκλογές», εννοώντας ότι δεν δικαιολογείται χαλαρή ψήφος, ψήφος διαμαρτυρίας ή πίεσης.

«Οι εκλογές καθορίζουν τη μοίρα του τόπου για τα επόμενα είκοσι χρόνια και είναι η πρώτη φορά που μια ψήφος έχει τόσο σημαντικά στρατηγικά χαρακτηριστικά», είπε.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει στους συνεργάτες και τους συνομιλητές του ότι οι αναποφάσιστοι προέρχονται κυρίως από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ η συσπείρωση του κόμματος είναι μόλις 28%. «Φανταστείτε να πάει 50%…», λέει χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ