MUSIC+MEDIA

// Μικρό ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνει η δημοπρασία στην οποία έχει προχωρήσει η Eurobank για τον Nitro. Με δεδομένο το ότι ο σταθμός είναι απαξιωμένος αλλά και δεν κουβαλάει κάποια σοβαρή «προίκα», παρόλο που υπάρχουν επιχειρηματίες που επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών που κατέχουν, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την τιμή σε σχέση με το τι θα παραλάβουν.

// Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να περνάει και η Τράπεζα Πειραιώς με τον Derti, καθώς τα μηνύματα που στέλνει η διαφημιστική αγορά δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μπορεί ο σταθμός να έχει καλά νούμερα, αλλά σε ποιοτικό επίπεδο δεν φαίνεται να προσελκύει τους λίγους πελάτες που εξακολουθούν να έχουν σήμερα υψηλά διαφημιστικά budget.

// Υπό αυτές τις συνθήκες, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν θα πρέπει να αποκλείει κανείς το ενδεχόμενο οι δύο τράπεζες να αναβάλουν το θέμα της πώλησης και, αντί αυτού, να αναθέσουν τη διαχείριση των σταθμών σε κάποιους, με στόχο να διορθώσουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, που φαίνεται να προβληματίζουν αυτούς που ενδιαφέρονται.

// Συνεχίζει τον κύκλο επαφών του ο Γ. Μαριάτος της Warner Music προσπαθώντας να πείσει κάποιον να «πάρει» τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα. Η πολυεθνική εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευμένη από τη δραστηριότητα στη χώρα, καθώς η τοπική διαχείριση των τελευταίων ετών είχε αποτέλεσμα από τη μια ο ελληνικός κατάλογος να είναι ανύπαρκτος και, από την άλλη, ο διεθνής να έχει ασήμαντα μερίδια.

// Αυτό έχει αποτέλεσμα κανένας να μην ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, τουλάχιστον όχι με τους όρους που επιθυμούν οι ξένοι…

// Δεν φαίνεται όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τη Sony, για την οποία πολλοί μνηστήρες εμφανίζονται, καθώς έχει έναν σημαντικό ξένο κατάλογο, καλά μερίδια στην αγορά και ένα δυνατό roster ελλήνων καλλιτεχνών.

// Αυτά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών, αλλά θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι δύσκολα οι ξένοι θα προτιμήσουν να συνεργαστούν με κάποιον τον οποίο δεν εμπιστεύονται και δεν τον βλέπουν διατεθειμένο να επενδύσει, ώστε όχι απλώς να διαχειριστεί μια προίκα αλλά και να την αναπτύξει.

// Ζυμώσεις και στον χώρο των συναυλιών, μικρών αλλά και μεγάλων. Στα πιο μικρά σχήματα και στα tour ελλήνων καλλιτεχνών εταιρείες ενώνονται προκειμένου να μοιράσουν κόστη.

// Στα πιο μεγάλα project εταιρείες και επιχειρηματίες συνεργάζονται προκειμένου να μοιράσουν το ρίσκο των προκαταβολών και των minimum guarantees που ζητούν οι ξένοι καλλιτέχνες.

// Είναι ζήτημα χρόνου οι δραστηριότητες αυτές να ενωθούν και μαζί με τη διαχείριση χώρων να αποτελέσουν το επόμενο στάδιο στον χώρο των εκδηλώσεων, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού.

// Ο χώρος των event πάντα γοήτευε, και αυτήν την εποχή, παρά τα οικονομικά προβλήματα, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ασχοληθούν.


Σχολιάστε εδώ