επί του πιεστηρίου

Όπως θα διαπιστώσετε φτάνοντας στην 6η σελίδα λείπει το «Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο». Δυστυχώς μοίρα κακή χτύπησε πασχαλιάτικα. Η καρδιά πρόδωσε τον αγαπημένο αδελφό τού Μάρκου, τον Χριστόφορο, γεμίζοντας πόνο, δάκρυα και θλίψη την οικογένειά του και όλους τους φίλους του που τον αγαπούσαν και τη Λευκάδα ολόκληρη. Κουράγιο Μάρκο, κουράγιο Στέλλα…

Μας δουλεύουν και οι Ελβετοί. Για Αμερικανάκι σας περάσανε, κύριε Πάγκαλε, απερχόμενε κύριε αντιπρόεδρε. Οι Ελβετοί αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις που έχουν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες, αλλά και για σύναψη συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων αυτών. Μα κ. Πάγκαλε, δεν έλεγες από του βήματος της Βουλής ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί και σύντομα θα πάρουμε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ; Όμως ψέματα αποδεικνύεται ότι ήταν και αυτά από τη στάση των Ελβετών.

Μαθαίνουμε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει να καταθέσουν μήνυση κατά του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου για τις αθλιότητες που είπε κατά του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, λίγα βήματα από τη Βουλή.

Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν τα… αποκλειστικά δημοσιεύματα εφημερίδων ότι θα γίνονται απολύσεις χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων και ότι αυτό το έχει ζητήσει η «τρόικα». Υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Εργασίας είπε ότι ποτέ δεν έχει τεθεί από την «τρόικα» και οποιονδήποτε άλλον τέτοια απαίτηση.

Ύφεση και ανεργία μαστίζουν την Ισπανία. Το δημόσιο χρέος της έκανε… άλμα εις ύψος πήγε από 68,5% στο 79,8% του ΑΕΠ, ανέβηκε και το κόστος δανεισμού. Ήταν μια από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας με μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς. Δεν είμαστε, λοιπόν, κυρία Μέρκελ μου, μόνο εμείς τα κακά παιδιά. Ξεφύγαμε από τον στενό κορσέ που μας έχετε φορέσει. Είναι και οι πλούσιες (υποτίθεται) και μεγάλες χώρες του Νότου. Δεν σας είδαμε να κουνάτε και προς τα εκεί το δάχτυλο. Αλλά και συ, βρε Γιώργο, δεν πήρες χαμπάρι τι γινόταν, παρότι γυρίζεις ανά τον κόσμο (με έξοδα του… διεφθαρμένου κράτους μας). Επέμενες να λες ότι η οικονομική κρίση ήταν πρόβλημα ελληνικό. Τουλάχιστον τώρα είδες το φως σου. Ξύπνησες;


Σχολιάστε εδώ