Δεν έχουν κάμερες για τους πολιτικούς!

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα που έχει η κρατική τηλεόραση. Το πρώτο ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την τηλεοπτική κάλυψη όλων των απαιτήσεων των πολιτικών προσώπων, και μάλιστα για δραστηριότητές τους εκτός Αθηνών.

Το δεύτερο είναι ότι η ΕΡΤ είναι δέσμια των υποχρεώσεών της ως ΔΕΚΟ ως προς τον αριθμό των υπερωριών και το κόστος για ταξίδια εκτός έδρας. Με βάση αυτά, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης φέρεται να έθεσε το ζήτημα στον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή αλλά και στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη. Λύση δεν βρίσκεται, καθώς η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την εξαίρεση της ΕΡΤ ακόμη και για την προεκλογική περίοδο ως προς τις δύο παραπάνω δεσμεύσεις. Η ΕΡΤ δηλώνει πως έχει ετοιμάσει «χάρτη» τηλεοπτικής κάλυψης με περιορισμούς στη χρήση τεχνικών μέσων, τον οποίο θα θέσει υπόψη της Διακομματικής Επιτροπής.

Παράλληλα, τίθεται και το ζήτημα του κόστους κάλυψης, που επίσης δεν συγκινεί τα πολιτικά κόμματα και το υπουργείο Οικονομικών. Στην πρόταση της ΕΡΤ περιλαμβάνεται η χρήση συγκεκριμένων μέσων για την τηλεοπτική κάλυψη. Για παράδειγμα, σε ομιλία αρχηγού κόμματος να αποστέλλεται ένα πεντακάμερο και σε κάλυψη περιοδείας πολιτικού ένα συνεργείο. Αυτό το υλικό η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να το παρέχει και στα ιδιωτικά κανάλια.


Σχολιάστε εδώ