Αλλάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού!

Σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη για μείωση του μπάτζετ λόγω του financial fair play της ΟΥΕΦΑ, ο προγραμματισμός των «ερυθρολεύκων» κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Παίκτες όπως ο Μακούν, ο Μοντέστο, ο Ορμπάιθ και ο Μαρκάνο, που φαίνονταν σίγουροι εάν έμενε ο Βαλβέρδε, βρίσκονται πλέον στον αέρα. Με τον πρώτο υπάρχει και η τεράστια διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις της Άστον Βίλα και την προσφορά του Ολυμπιακού. Ο Μοντέστο έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει, αλλά στον Πειραιά θέλουν το «πράσινο φως» και από τον προπονητή της ομάδας, ενώ οι δύο Ισπανοί είναι δανεικοί και δύσκολα θα συνεχίσουν χωρίς τον Βαλβέρδε στον πάγκο, εκτός κι αν ο διάδοχός του προέρχεται από το πελατολόγιο του Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Ο βάσκος ατζέντης εκπροσωπεί τον Βαλβέρδε, αλλά και τον Έιμερι, που είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον κόκκινο πάγκο, όπως και τον Μαρτίνεθ, που προστέθηκε εσχάτως στη λίστα.

Μπελάς και ο Μέλμπεργκ

Το θέμα του Ιμπαγάσα είναι πολύπλοκο. Τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για τον Αργεντινό μπορεί να διαγράψουν τις ενστάσεις των «ερυθρολεύκων» για τους συχνούς τραυματισμούς του έμπειρου μέσου. Αλλά ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Με τον Σουηδό έχει διαπιστωθεί χάσμα ανάμεσα στη χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου του, αλλά και στις ετήσιες αποδοχές του. Ο παίκτης θέλει να μείνει, αλλά επιβάλλεται να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, κινδυνεύουν να χάσουν 5-6 παίκτες από τον βασικό κορμό και έτσι να υποχρεωθούν να χτίσουν μία νέα ομάδα από την αρχή. Κι αν στην Ελλάδα έχουν ενδεχομένως εύκολο έργο, η διάκριση στην Ευρώπη μπορεί να απομακρυνθεί ή να μετατραπεί σε όνειρο θερινής νυκτός.


Σχολιάστε εδώ