Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Επειδή πολλά μεσολάβησαν και αυτήν την εβδομάδα, να μην ξεχνάμε πως από τη Δευτέρα και μετά έχουμε ουσιαστικά 15 «χαρτιά» λιγότερα. Κι αυτό γιατί είχαμε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών 15 εταιρειών, οι οποίες είτε δεν δημοσιοποίησαν εμπρόθεσμα τα οικονομικά τους αποτελέσματα είτε κρίθηκε ότι δεν τα είχαν καταρτίσει σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ποιοι έμειναν εκτός; Ιντερτέκ, Ιμπέριο, Αλάπις, Κούμπας, Σάνυο Ελλάς, Alsinco, Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Ιπποτούρ, Χατζηιωάννου, Sprider Stores, Μπάμπης Βωβός, Fashion Box Hellas, Τεγόπουλος, Φίντεξπορτ και Ridenco.

• Τα θυμάστε τα περιβόητα «κρατικά ακίνητα»; Τα τελευταία δεδομένα θέλουν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη «σχέδιο» αξιοποίησης των κρατικών ακινήτων μέσω ΧΑ. Μέσω των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας. Οψόμεθα, γιατί η υπόθεση προφανώς αφορά πολλούς, μεταξύ των οποίων και τις θυγατρικές τραπεζών: Eurobank Properties και Trastor.

• Κατασκευές, εκδόσεις και μεταφορές. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, αυτοί είναι οι κλάδοι που βρίσκονται υπό τη μεγαλύτερη πίεση το τελευταίο διάστημα, εκτός φυσικά των τραπεζών. Και από αυτούς τους κλάδους οι περισσότεροι εκτιμούν πως θα προκύψουν και φέτος οι εταιρείες που θα καταγράψουν τις μεγαλύτερες ζημίες.

• Στον αντίποδα, επιμένουν να ξεχωρίζουν τα χαρτιά που πρωταγωνιστούν με θετικό τρόπο σχεδόν όλο τον χειμώνα. Για ακόμα μία εβδομάδα, λοιπόν, θετικά ξεχώρισαν οι τίτλοι της Jumbo, του Μυτιληναίου, του Τιτάνα και σε δεύτερο πλάνο αυτοί των Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Folli Follie και της Motor Oil.

• Μπορεί η κινητικότητα να είναι σχετικά μικρή, αλλά δεν παύει να μας δείχνει τάσεις.

Ο λόγος για τον δανεισμό τίτλων στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, που ομοίως έχει τους πρωταγωνιστές του. Ήτοι: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, που είναι και ο περισσότερο δανεισμένος τίτλος, και Eurobank, Πειραιώς, Marfin Popular Bank και MIG.


Σχολιάστε εδώ