Παραίτηση με αιχμές για το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Η παραίτηση της Λένας Χοϊδά έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να είναι ευδιάκριτοι οι λόγοι για τους οποίους η ΕΡΤ δεν κατόρθωσε να παραγάγει, εδώ και μία τριετία, με διαφορετικές διοικήσεις (Καλημέρης, Γαμπρίτσος, Παπαγεωργίου, Ταγματάρχης, Στεφάνου), παρά το πλεόνασμα των 60 εκατ. ευρώ, ούτε μία ελληνική σειρά μυθοπλασίας.

Η Λένα Χοϊδά στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής της, που την κατέθεσε στις 29 Μαρτίου, υποστηρίζει πως «αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία η παραγωγή και μετάδοση σχεδόν αποκλειστικά ενημερωτικού και αθλητικού προγράμματος». Αναφέρει ακόμη πως το ότι «προσπαθούμε από τον Ιούλιο του 2011 να εντάξουμε στο πρόγραμμα της τηλεοπτικής περιόδου 2012-2013 τη Μυθοπλασία, χωρίς κανένα μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, δηλώνει σαφώς ή την πρόθεσή μας ή την αδυναμία να διαχειριστούμε, όπως έχουμε υποχρέωση, τις ανάγκες του τηλεοπτικού προγράμματος, του οποίου τις προτεραιότητες και το περιεχόμενο καθορίζει με μεγάλη σαφήνεια ο ιδρυτικός μας νόμος».

Ως αιτία για την παραίτηση αναφέρεται η υπέρβαση των υπερωριών κατά την παραγωγή του προγράμματος του ελληνικού τελικού της Eurovision, με τη διοίκηση να αποδίδει την ευθύνη στην πρώην διευθύντρια Τηλεόρασης. Για τη θέση θα υπάρξει προκήρυξη, αν και στο παρασκήνιο έγινε συζήτηση για τον Νίκο Μεγγρέλη. Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι πως το ποιος θα αναλάβει τη θέση συζητείται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σαν να μην έχει κανείς διδαχθεί τίποτα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.


Σχολιάστε εδώ