άλλες τυπολογίες

• Με το ερώτημα της διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται στο Πειθαρχικό από το ΔΣ της Ένωσης ο Δ. Οικονόμου, που είναι συμπαρουσιαστής στο πρωινό του ΣΚΑΪ, επειδή «έσπασε» τη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το σωματείο την περασμένη Παρασκευή.

• Ισολογισμοί τέλος! Μέχρι την 1η Ιουλίου 2012 παραμένει σε ισχύ η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τη διάταξη που δημοσιεύτηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

• Στα νέα δεδομένα που ισχύουν στον ΕΔΟΕΑΠ συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή των όρων στην ασφάλιση των προστατευόμενων μελών. Αν, δηλαδή, τα παιδιά των ασφαλισμένων περάσουν τα 18 ή 24 χρόνια, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν 100 ευρώ τον μήνα για να συνεχιστεί η ασφάλισή τους στον Οργανισμό.

• Η δημοσιογράφος Δήμητρα ( Έμυ) Χ. Κροκίδη ορίστηκε από την 1η Μαρτίου 2012 ειδική συνεργάτρια στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου. Σε θέση ειδικής συνεργάτριας στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού διορίστηκε η δημοσιογράφος Έρση Βατού από την αρχή του έτους.

***

• Τέλος για την Κύρα Αδάμ από την «Ελευθεροτυπία». Η δημοσιογράφος με επιστολή της στο μπλογκ των εργαζομένων ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μη συνεχίσει στη διεύθυνση της εφημερίδας, αναφέροντας πως σε σύσκεψη που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στα γραφεία της Μάνιας Τεγοπούλου διαφώνησε με το προτεινόμενο σχέδιο λέγοντας ότι «η επαναλειτουργία της εφημερίδας προϋποθέτει την προηγούμενη ρύθμιση καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε όσους συναδέλφους εκ των 800 δεν θα χρησιμοποιηθούν στο νέο σχήμα της εφημερίδας». Η εκδότρια, όπως προκύπτει από το απόσπασμα, αναζητεί τρόπους να επανεκδώσει την εφημερίδα, αλλά το σχέδιό της συναντάει πολλαπλά εμπόδια. Την ίδια ώρα, «λογαριασμό» για τα έσοδα και τα έξοδα των δύο απεργιακών φύλλων έδωσε ο Πάνος Σώκος, εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην «Ελευθεροτυπία» (http://ekprosoposeleftherotypias.blog spot.com). Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία από την κυκλοφορία των δύο φύλλων, τα έσοδα ήταν 24.902,37 ευρώ (258,86 από το αεροδρόμιο και 24.643,51 από την Αθήνα) και το σύνολο των εξόδων 13.739,30 ευρώ. Το τελικό υπόλοιπο των εσόδων από την κυκλοφορία των δύο φύλλων στην Αθήνα είναι 11.163,07 ευρώ.

• Ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αποτέλεσμα της τραγικής αυτής κατάστασης είναι να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, τεχνικοί και άλλοι συντελεστές των τηλεοπτικών σειρών.

• Ζημίες προ φόρων ύψους 2.848.409 ευρώ εμφάνισε το 2011 η «Ναυτεμπορική» έναντι ζημιών προ φόρων ύψους 1.347.573 ευρώ της εκδοτικής εταιρείας το 2010. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 11.617.700 ευρώ το 2011 από 14.771.131 ευρώ το 2010. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στο τέλος του 2011 έφτασε τα 9.017.393 ευρώ και των ιδίων κεφαλαίων στα 18.630.110 ευρώ.

> Αυτήν την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση του ΔΟΛ, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως και 7,5 εκατ. ευρώ. Νέο πρόσωπο στο ΔΣ του ΔΟΛ, στη θέση του αποβιώσαντος Τρύφωνα Κουταλίδη, ο δημοσιογράφος Ιωάννης Καρτάλης.

> Ο τίτλος της «Εξέδρας», την έκδοση της οποίας ανέστειλε ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ανήκει ακόμη ιδιοκτησιακά στον ΔΟΛ! Το γεγονός αυτό καταγράφουν οι εργαζόμενοι της αθλητικής εφημερίδας, που ακόμη περιμένουν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ο Μ. Ανδρουλιδάκης ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο κυριακάτικο φύλλο και αναφέρουν ως «παράδοξο» το ότι ο τίτλος της «Εξέδρας» ανήκει στον ΔΟΛ και όχι στον φερόμενο ως αγοραστή Μ. Ανδρουλιδάκη.

****

• Κάποιοι πιέζουν για την απομάκρυνση του Λ. Ταγματάρχη από τη θέση του ακόμα και τις επόμενες μέρες, με βασικό επιχείρημα πως ήταν… επιλογή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Θυμίζουμε πως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ είναι άμεσα ανακλητή, για να μην υπάρχει επανάληψη του φαινομένου του προέδρου που δεν παραιτείται. Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και ελάχιστοι θα ήθελαν να πάνε στις εκλογές χωρίς να διαθέτει η ΕΡΤ ηγεσία.

• Συνάντηση την προπερασμένη Πέμπτη με εκπροσώπους της διοίκησης και διευθυντικά στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός προϊστάμενος της εταιρείας Παντελής Καψής. Ο υπουργός Επικρατείας συζήτησε το ζήτημα της οργάνωσης του ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών αλλά και το κόστος που θα έχει η εκλογική διαδικασία για την ΕΡΤ. Στη συζήτηση αυτή έπεσε και η ιδέα να πληρώσουν τα κόμματα για την τηλεοπτική κάλυψη που θα τους παράσχει η ΕΡΤ, κάτι που στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία στις εκλογές του 2000, όταν είχε γίνει αντίστοιχη συμφωνία.

• Υποχρεωμένη είναι η ΕΡΤ να εκπέμπει το Κανάλι της Βουλής και στο ψηφιακό της μπουκέτο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, αν και ο σταθμός δεν διαθέτει άδεια από το ΕΣΡ.

• Τη διερεύνηση του θέματος των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας, εξουσιοδοτώντας τον νομικό σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο να διερευνήσει το καθεστώς.


Σχολιάστε εδώ