Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή

Το πολιτικό σύστημα σέρνεται ολόκληρο σε ομηρία από τους «τροϊκανούς» δυνάστες. Τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας είναι σε καλπάζουσα αποσύνθεση και η εξουσία τους απλή προσομοίωση.

Το κατάντημα, για να παρακολουθήσουν οι επίσημοί τους την παρέλαση της εθνικής επετείου να χρειασθούν χιλιάδες αστυνομικοί να τους φυλάξουν, είναι απίστευτο. Ανίκανοι να αποτρέψουν και εξίσου να διαχειρισθούν την κρίση, έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Οι κυβερνητικοί εταίροι σκηνοθετούν κοκορομαχίες, για να δείξουν ότι τάχατες έχουν διαφορετική πολιτική, ενώ προχθές ομοφώνησαν για τη νέα δανειακή σύμβαση-κορύφωση της εθνικής υποταγής. Ποιον κοροϊδεύουν;

Εν όψει των εκλογών, δεν έχουν απλώς σύγκλιση αλλά κοινό πρόγραμμα, το Μνημόνιο.

Όμως αυτό πρέπει να είναι τελικά το μνήμα τους! Πριν προλάβουν να θάψουν τη χώρα, να ταφούν πολιτικά οι ίδιοι.

Ο κοσμάκης νιώθει στο πετσί του τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις τους: αδίσταχτη εξαθλίωση της εργασίας, λουκέτα επί λουκέτων, εξαφάνιση των μικρομεσαίων και της μεσαίας τάξης, καθίζηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Εν ονόματι μιας κακώς νοούμενης ανταγωνιστικότητας και για να μειώσουν, όπως διατείνονται, το κόστος εργασίας, καρατόμησαν μισθούς και συντάξεις. Αντί όμως για ανταγωνιστικότητα, η αποτομή της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού συρρίκνωσε τα έσοδα κοινωνικοασφαλιστικών φορέων και κράτους και βάθυνε το έλλειμμα κατά 3,3 δισ. ευρώ.

Είναι επιεικώς ανακριβέστατος ο ισχυρισμός της Λαγκάρντ ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι 50% υψηλότεροι της Πορτογαλίας. Κατά τα πρόσφατα στοιχεία της «τρόικας», ο κατώτατος μισθός εκεί είναι 566 ευρώ και στην Ελλάδα 586 και για τους πρωτοείσακτους 510 ευρώ. Επειδή το ΔΝΤ δεν «άνω-θρώσκει» (από δω το ουσιαστικό άνθρωπος), αλλά «κάτω-θρώσκει», το ιδανικό του είναι προς τα κάτω. Γιʼ αυτό δείχνει την Κροατία (350 ευρώ), τη Ρουμανία (158 ευρώ) και, ακόμα πιο κάτω, τη Βουλγαρία (123 ευρώ). Αυτό το μοντέλο ονομάζεται: μισθοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επί το λαϊκότερον Βαλκανίων. Εκεί προσβλέπουν, αλλά μας το κρύβουν τα προγράμματα των μνημονιακών κομμάτων.

Το μείγμα κτηνώδους απομείωσης εισοδήματος των πολλών και εκρηκτικής, παντελώς ανεξέλεγκτης ακρίβειας, είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Το ενδεχόμενο μιας οξείας κρίσης πολιτικής νομιμοποίησης είναι σφόδρα πιθανόν αν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα μπουν στη νέα Βουλή δεν κατορθώσουν ούτε μετεκλογικά να βρουν ένα μεταξύ τους modus operandi. Και αυτό θα είναι το μέγα ζητούμενο.

Στο βαρύ κλίμα των μνημονιακών μέτρων, προστίθεται και το ψυχόδραμα του 1,5 εκατομμυρίου (η Αστυνομία λέει 1) των παράνομων (μουσουλμάνων) μεταναστών που μας διοχετεύει συστηματικά ο ανατολικός γείτων. Η περί τα άλλα πολλά «τυρβάζουσα» Αριστερά αδυνατεί, κόντρα στις μαρξιστικές της καταβολές, να προσεγγίσει τα αίτια και τις διαστάσεις του προβλήματος. Αν όντως οι Βρυξέλλες ενδιαφέρονται, ας στήσουν μερικά «κέντρα φιλοξενίας» στις ευρωενωσιακές χώρες ή καλύτερα στην Τουρκία, η οποία και τους «αδειάζει» εδώ.

Η Άγκυρα προκαλεί καθημερινά: «Πίρι Ρέις» και «Gaziantep» έκαναν ανήμερα της εθνικής μας επετείου παρέλαση στο Αιγαίο, ενώ στο Καστελλόριζο μεθοδεύουν τα αίσχιστα. Ο Ερντογάν πουλάει στον Ομπάμα πυροτεχνήματα για δήθεν επαναλειτουργία της Χάλκης, ενώ ο Μπαγίς ζητάει γιʼ αυτό «ανταλλάγματα». Δεν πρόκειται για διμερές, αλλά για εσωτερικό τουρκικό θέμα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τελεία-παύλα.

Αλλά η αήττητη ιδιωτεία των ηγετών μας ξεπουλάει το έχειν μας και τα νησιά μας στους Τούρκους: Ο πρόεδρος της ΤΑΙΠΕΔ Π. Πρωτοψάλτης, κατά τη «Χουριέτ», καλεί τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν σε ελληνικά νησιά, δηλαδή τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα…

Τελικά τα πράγματα είναι χειρότερα απʼ ό,τι δείχνουν.

Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…

www.papathemelis.gr


Σχολιάστε εδώ