Ο Τόμσεν και οι ευρωβουλευτές μας

Ισχυρίστηκε, και μάλιστα ψευδώς, ο Πολ Τόμσεν ότι η Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, έχει υψηλότερους μισθούς και σκόπιμο θα ήταν να γίνουν και άλλες δραστικές περικοπές, ώστε το μέσο μηνιαίο εισόδημα των ελλήνων εργαζομένων να εξισωθεί με εκείνο των Ρουμάνων και των Βουλγάρων! Ανάλογα παραποιημένα στοιχεία παρουσίασε ο ίδιος και αναφορικά με το πραγματικό έλλειμμα της χώρας μας. Και όλα αυτά βέβαια για να πείσει και να παραπείσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι ως εκπρόσωπος της «τρόικας» έκανε άριστα τη δουλειά του. Δηλαδή, ότι μετέτρεψε τον όμιλο των δανειστών μας και τοκογλύφων σε αδίστακτους επιδρομείς στα βαλάντια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που διαβιούν, εξαιτίας της μονόπλευρης λιτότητας, κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η θρασύτατη αυτή απολογία του περιοδεύοντος φοροεισπράκτορα του ΔΝΤ –που μας θυμίζει τους εισπράκτορες της «δεκάτης» του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα– αποτελεί και μια τρανή απόδειξη ότι ο εκμεταλλευτικός μηχανισμός της «τρόικας» υφίσταται τους πρώτους ισχυρούς κλυδωνισμούς από τη βαθμιαία εξασθένιση του κεντροδεξιού πλειοψηφούντος ευρωπαϊκού μετώπου, μετά τον επαπειλούμενο εκλογικό καταποντισμό του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ.

Ήδη ο Τόμσεν και η προκλητική κουστωδία του κινδυνεύουν νʼ ανακληθούν από τα αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα κέντρα αποφάσεων, τα οποία αργά ή γρήγορα θα παραδώσουν τα κλειδιά σε προοδευτικότερα διαχειριστικά σχήματα, που επιβάλλεται να εξισορροπήσουν τις σχέσεις του κεφαλαίου με την εργασία, για μια μακρόπνοη ανάπτυξη με ανθρωπιστικό υπόβαθρο.

Όλα αυτά, λίγο-πολύ, τα γνωρίζουν όλοι οι ευρωβουλευτές μας, ανεξαρτήτως της κομματικής τους ένταξης. Αλλά σχεδόν όλοι άφηναν και αφήνουν αυτόν τον υπέροχο φιλέλληνα και γάλλο εκπρόσωπο των ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Η τακτική τους αυτή επιβάλλεται νʼ αλλάξει άρδην. Πρέπει νʼ αρχίσουν να βομβαρδίζουν με ομόφωνα ψηφίσματα το Ευρωκοινοβούλιο, με τα οποία θα αποδοκιμάζουν κάθε κακόβουλη ελεεινολογία εις βάρος μιας χώρας και ενός λαού που αξίζουν απείρως καλύτερη μεταχείριση.

Σε τέτοιες στιγμές κάθε βολική και γραφειοκρατική σιωπή και επανάπαυση των ημετέρων εκπροσώπων στην ΕΕ είναι εξ ορισμού απαράδεκτη και ολέθρια…


Σχολιάστε εδώ