«Ισχυρό ΚΚΕ, αδύναμη αστική κυβέρνηση», το σύνθημα του Περισσού

Στον Περισσό, βέβαια, παρακολουθούν και τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μεγάλο μέρος αριστερών και μη ψηφοφόρων να προκρίνουν την προοπτική μιας «αριστερής κυβέρνησης», αλλά και από την καθημερινή επαφή που έχουν μέσω των οργανώσεων με τον κόσμο βλέπουν ότι μια τέτοια άποψη έχει απήχηση σε ένα ευρύ ακροατήριο.

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ βγαίνει επιθετικά και απαντώντας σε απόψεις που διακινούνται ότι δεν θέλει να κυβερνήσει και γι’ αυτό αρνείται τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, κάνει λόγο για αστική προπαγάνδα, που θέλει να χτυπήσει και να συκοφαντήσει το κόμμα με τον ισχυρισμό ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει και γι’ αυτό θα πρέπει να απαντήσει «τι θα τις κάνει τις ψήφους του».

Κατηγορηματικά κάνουν λόγο για παραλλαγμένη επαναφορά της θεωρίας της «χαμένης ψήφου», προκειμένου να μπει φρένο στην έκφραση στις εκλογές της οργής απέναντι στα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) αλλά και όσα προτείνουν διαχειριστικές λύσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.).

Το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζουν, δεν έχει πει ποτέ για κυβέρνηση του ΚΚΕ και των συμμάχων του, αλλά μιλάει για εργατική εξουσία, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, που κάνουν λόγο για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ή για κυβέρνηση «αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων». Εμείς, λένε, δεν παλεύουμε για να κυβερνήσει το ΚΚΕ το ίδιο, αλλά για να κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία της, μια εξουσία που θα είναι προς όφελος όλου του λαού. Φυσικά, σε αυτήν την εξουσία το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστεί και θα παλεύει από συγκεκριμένη θέση, που θα είναι και κυβερνητική, για την εδραίωση της εργατικής εξουσίας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Με βάση την παραπάνω ανάλυση αναρωτιούνται: «Ακόμα κι αν το ΚΚΕ πάρει την κυβερνητική εξουσία ή γίνει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για “κυβέρνηση Αριστεράς” ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Μήπως οι καπιταλιστές θα παραδώσουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν ή μήπως θα τηρούν τους όποιους νόμους θα ψηφίζονται στη Βουλή, όσο φιλεργατικοί κι αν είναι, και θα αρχίσουν να αυξάνουν τους μισθούς;». Δεν γίνεται, τονίζουν, να προκύψει οποιαδήποτε φιλολαϊκή πολιτική όσο η οικονομία θα παραμένει καπιταλιστική και θα συνθλίβει τη λαϊκή οικογένεια. Ως εκ τούτου, λένε κατηγορηματικά ότι «το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει τον λαό καλώντας τον να ενισχύσει μια αντικειμενικά απραγματοποίητη πολιτική».

Γι’ αυτό, λένε τα στελέχη του κόμματος, είναι σημαντική η ψήφος στο ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, η οποία όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη στην κατεύθυνση του να μπαίνει ολοένα και περισσότερο η στρατηγική του κόμματος στην ημερήσια διάταξη και να συζητιέται στους χώρους δουλειάς. Θα αποτελέσει δε, υπογραμμίζουν, και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο, οι οποίοι θα δουν ότι πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, που με συνέπεια αντιμάχονται την υπάρχουσα κατάσταση, ενισχύονται κόντρα στη λοβοτομή των μονόδρομων που προπαγανδίζει το σύστημα.

Για να στηρίξουν το παραπάνω επιχείρημα, επικαλούνται και το πρόσφατο δημοσίευμα της αμερικανικής «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία για το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, αφού αναφέρεται ότι «το μισό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης, που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομμουνιστές έως αντιμεταναστευτικούς νεοναζί».

Το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζουν, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά την ανησυχία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την ανάπτυξη του κινήματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου αυτό που κάνει είναι να υποδεικνύει στα εδώ κόμματα του κατεστημένου να οξύνουν μπροστά στις εκλογές την επίθεση εναντίον του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ