Απεταξάμην τον «σατανά»

Σήμερα δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη. Τη ζούμε κάθε στιγμή. Η «τρόικα». Έχει γίνει ο μόνιμος σύντροφός μας… Οι υπουργοί και οι αρχηγοί και η Βουλή φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος έχει τα κλειδιά. Το ομολογούν με τις πράξεις τους… Μόνο αφελείς έχουν την ψευδαίσθηση ότι κυβερνούν εκείνοι που ο ελληνικός λαός εξέλεξε με την ψήφο του… Απλά εκτελεστικά όργανα είναι. Για καθετί, υποβάλλουν ευσεβάστως κάθε θέμα στους κ. Τόμσεν και Σία, για να πάρουν την έγκρισή τους… Όπως παραδέχθηκε πρόσφατα δημόσια για τα ταξί ο κ. Ραγκούσης.

Κι αν κάποιος υπουργός επιχειρήσει να παραστρατήσει, όχι μόνο τον επαναφέρουν στην τάξη, αλλά και τον διασύρουν.

Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και τη Βουλή, όταν δεν τους αρέσει μια απόφαση που πήρε. Και ως υποτακτικοί, κλητήρες οι υπουργοί και οι βουλευτές που την ψήφισαν, σκύβουν το κεφάλι.

Όπως συνέβη με τη ρύθμιση, πριν από έναν μήνα, για την εξόφληση σε 60 δόσεις οφειλών στις εφορίες, που περίμεναν με αγωνία οι οφειλέτες για να πάρουν μια παράταση ζωής. Ο νόμος που ψηφίστηκε όμως «πάγωσε», γιατί η «τρόικα» δεν συμφωνούσε… Η εντολή ήταν μόνο 24 δόσεις. Και… απνευστί εκτελέστηκε η διαταγή… Προχθές, ο υπουργός Εργασίας απέσυρε διάταξη νομοσχεδίου που ρύθμιζε οφειλές υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, γιατί δεν έφερε την προσυπογραφή της «τρόικας».

Αυτά, βέβαια, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πίσω από τις πόρτες, οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός κυβερνήτης.

Ποιος ξαφνικά επέβαλε την κυβέρνηση συνεργασίας, ποιος έβαλε πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, ποιος έδωσε την άδεια για εκλογές, ποιος καθορίζει τα μέτρα, ποιος σφίγγει τη θηλιά; Ποιος άλλος από την υπέρτατη δύναμη, την «τρόικα» που αποδέχτηκε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο οποίος περιορίστηκε στον ρόλο του υπηρέτη. Ρόλο που είχε αναλάβει εξαρχής, υλοποιώντας το σχέδιο των πέραν του Ατλαντικού φίλων μας, που είχε στόχο το ευρώ! Με την Ελλάδα να μπαίνει στο δεσμωτήριο, στο πειθαρχείο.

Στις εκλογές, ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνά. Ποια θα είναι ουσιαστικά κυβέρνησή του. Και όχι μαριονέτα της «τρόικας». Έχει τη δύναμη να πει το «Απεταξάμην τον σατανά»… Να επιβάλει την αλλαγή σελίδας. Με σχέσεις ισότητας με τους εταίρους μας. Και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σε χρονικό ορίζοντα που δεν θα οδηγεί σε πείνα και δυστυχία. Σε εκατομμύρια ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα.

Μπορεί το βράδυ της πρώτης Κυριακής του Μάη ο ελληνικός λαός να διαψεύσει εκείνους που δεν ξέρουν άλλο τίποτε να λαλούν, από μονόδρομους… Οι οποίοι οδηγούν κατευθείαν στο νεκροταφείο των ζωντανών – νεκρών…


Σχολιάστε εδώ