ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΛΛΕΣ εποχές η φήμη (πληροφορία) ότι ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στην ενεργό δράση θα προκαλούσε στα υψηλότερα κλιμάκια της ΝΔ προβληματισμό, πιθανόν και ανησυχία. Άλλες εποχές ναι, όχι όμως τώρα… Το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο στο επιτελείο του Β. Βενιζέλου το άλλοτε «θείο βρέφος» του ΠΑΣΟΚ (έχει υπερβεί πλέον τα 60) προκάλεσε χαμόγελα στη Λ. Συγγρού. Κι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους… Όπως έλεγαν παράγοντες του κόμματος, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε ο κ. Λαλιώτης είναι εντελώς ξεπερασμένες και κάθε άλλο παρά καλό θα κάνουν στο προφίλ του κ. Βενιζέλου. Πρόσθεταν, ακόμη, ότι η επανεμφάνισή του θα ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της ΝΔ, κάτι που θα συμβάλει στην… αύξηση της συσπείρωσης.
ΤΙΣ γκρίνιες αρκετών στελεχών προκαλούν οι χειρισμοί της ηγεσίας της ΝΔ στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009. Ορισμένοι μιλούν για άνευρη αντιμετώπιση και «άψυχες ανακοινώσεις» του εκπροσώπου Γ. Μιχελάκη και επισημαίνουν ότι το κόμμα δεν εκμεταλλεύεται πολιτικά όσο μπορεί και πρέπει τις αποκαλύψεις για τις ευθύνες στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι έπρεπε να παρέμβει δημόσια ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς. Άλλα στελέχη, πάλι, λένε ότι κακώς δεν προσήλθαν στην Επιτροπή να καταθέσουν και να αντικρούσουν τις αιτιάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι Δ. Αβραμόπουλος και Γ. Παπαθανασίου. «Με τη στάση αυτή δείξαμε ότι κάτι έχουμε να φοβηθούμε», ανέφεραν. Από τη Λ. Συγγρού, πάλι, απαντούν ότι τυχόν παρουσία των δύο στην Εξεταστική θα… νομιμοποιούσε τις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ.
ΜΙΑ δήλωση του βουλευτή Γ. Βλάχου σε ραδιοφωνικό σταθμό στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η αφορμή για να… ανέβει το θερμόμετρο στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι, αν επιστρέψει στη ΝΔ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα του στερήσει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του για διάφορα θέματα. Αυτά ένα 24ωρο μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση κι ενώ στη ΝΔ είχαν αρχίσει να εξετάζουν τις διαδικασίες επανένταξής του στο κόμμα, μαζί με τους άλλους έξι διαγραμμένους. Ο γραμματέας Ανδρ. Λυκουρέντζος συναντήθηκε και συζήτησε επί μία ώρα με τον κ. Βλάχο, καθιστώντας του σαφέστατο ότι τέτοιες δηλώσεις απομακρύνουν το θέμα του γυρισμού…
ΚΙ ενώ οι πάντες στο κόμμα του κ. Καμμένου έψαχναν για τον… δέκατο βουλευτή, θέμα προέκυψε με τον ένατο! Μιλώντας Πέμπτη βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», ο Δ. Σταμάτης… διέψευσε ότι έχει προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την εκλογική του περιφέρεια (Αιτωλοακαρνανία), θα συνομιλήσει με τους ψηφοφόρους και τις επόμενες ημέρες (Δευτέρα – Τρίτη) θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις. Ήταν πάντως ο Αιτωλοακαρνάνας πολύ σκληρός κατά Σαμαρά, μέχρι που του επιτέθηκε με σκληρές φράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συμμετείχε στην εκπομπή.


Σχολιάστε εδώ