Ίντριγκες αναστατώνουν το Ωνάσειο

Οι ίντριγκες που ξεκινάνε από γιατρούς για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία, αδιάφορο αν διαθέτουν και τα απαραίτητα προσόντα, έχουν και πάλι υπονομεύσει το έργο του Ωνάσειου. Και αποδυναμώνουν κορυφαίους γιατρούς, που το μόνο που κοιτάνε είναι τον άρρωστο και τίποτʼ άλλο. Και δεν ενδιαφέρονται για φακελάκια, αντίθετα είναι δεδηλωμένη η απέχθειά τους.

Στο στόχαστρο είναι ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής και επικεφαλής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, που άφησε μια λαμπρή καριέρα που είχε στη Γερμανία για να γυρίσει στην πατρίδα του, να προσφέρει. Και τίποτε άλλο.

Έχουν βαλθεί να τον αποδυναμώσουν, με το βλέμμα να πάρουν την καρέκλα του, το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, ενώ έντονα κυκλοφορεί ότι υπάρχει σκέψη να το μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη (!), και κάποιοι θέλουν να το κάνουν υποκατάστημα του Αττικού Νοσοκομείου.

Μόνο που ξεχνούν εκείνοι που κινούν τα νήματα και θέλουν να βάλουν στο χέρι το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων ότι βαρύνονται με εγκληματικές αμέλειες που τους καταλογίζουν τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας μέχρι και του Συνηγόρου του Πολίτη. Αμέλειες που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 10 τουλάχιστον μοσχεύματα, 4 καρδιές και 6 πνεύμονες, τα οποία θα έσωζαν ανάλογο αριθμό ασθενών και τελικά αξιοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Κι αυτό γιατί έβαλαν οι μεγαλογιατροί λουκέτο στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για έναν μήνα το καλοκαίρι του 2009 και πήγαν διακοπές για μπάνια…

Στα πορίσματα της Τριμελούς Επιτροπής του Ωνάσειου, που διεξήγαγε διοικητική έρευνα, έπειτα από δημοσιεύματα, καταγράφεται ότι:

«1. Οι κ. διευθυντής του Α΄ ΚΧ Τμήματος και Μονάδος Μεταμοσχεύσεων και διευθυντής του Α΄ ΚΧ Τμήματος και Μονάδος Μεταμοσχεύσεων αποφάσισαν από κοινού να αναστείλουν τη χειρουργική δραστηριότητα του προγράμματος, από τις 13/7/2009 έως τις 17/8/2009, απορρίπτοντας όλα τα προσφερθέντα μοσχεύματα. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν για να πάρει το προσωπικό της Ομάδος Μεταμοσχεύσεων την ετήσια “θερινή άδεια”.

2. Από τα έγγραφα του ΕΟΜ προκύπτει ότι υπήρξε απώλεια 10 τουλάχιστον μοσχευμάτων, 4 καρδιές και 6 πνεύμονες, τα οποία αξιοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Στα δε συμπεράσματα του βοηθού του Συνηγόρου του Πολίτη Γιάννη Σακάλλη, σημειώνεται ότι: «ευλόγως γεννάται η πεποίθηση ότι η απόρριψη των μοσχευμάτων κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα οφείλεται στην αδυναμία συγκρότησης μεταμοσχευτικής ομάδας».

Όταν λοιπόν βαρύνονται με τέτοιες πράξεις, που δεν συνάδουν με το ιατρικό λειτούργημα και θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί, διότι πρόδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη και δεν προστάτευσαν τη ζωή ασθενών τους, ζητούν να πάρουν στα χέρια τους το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για να χαθούν και άλλα σωτήρια και δυσεύρετα μοσχεύματα. Και το χειρότερο, έχουν την υποστήριξη υψηλά ιστάμενων πολιτικών στελεχών…


Σχολιάστε εδώ